Almás-mákos rakott tészta recept
90 perc
Az Almás-mákos rakott tészta hozzávalói:
25dkg metélt tészta
15dkg darált mák
30dkg alma
3 tojás
15dkg porcukor
1 tejfől
1cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1kávés k
őrölt fahéj
4dkg méz
5dkg vaj
5dkg mazsola
csipet só
kevés vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez.
Az Almás-mákos rakott tészta elkészítési módja:
1. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblitjük, lecsepegtetjük. 2. A tojásokat szétválasszuk, a sárgáját a vajjal és 10dkg porcukorral habosra keverjük. 3. Beletesszük a mézet, a citromhéját, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a tejfőlt, a sót, a mákot, a mazsolát, és belereszeljük az almát jól kikeverjük. 4. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Az almás-mákos masszához keverjük a kifőtt tésztát,végül a habot hozzákeverjük, óvatosan. 5. Kivajazott, morzsázott hőálló tálba vagy magas oldalú tepsibe öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. A sütőből kivéve kicsit állni hagyjuk és szeleteljük.
Magában is fogyasztható, de tejfőlel vagy lekvárral is nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ildyci, 2009. márc. 25. 12:46
Az almás-mákos rakott tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.