Almás-krémes csoda recept
Az Almás-krémes csoda hozzávalói:Tésztához:
1,5 kg alma
8 tojás
18dkg porcukor
3 evőkanál víz
20 dkg liszt
fél sütőpor
1 evőkanák kakaópor
Krémhez:
1/2 liter tej
2 csomag vaníliás puding
1 Rama
20 dkg porcukor
1 tortabevonó
Az Almás-krémes csoda elkészítési módja:
Alufóliával kibélelt tepsi aljára szorosan egymás mellé leszeletelem a meghámozott almát.A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverem,hozzáadom lisztet és a sütőport.Végül lazán beleforgatom a felvert tojásfehérjét. Felét az almára simítom a megmaradt tésztába belekeverem a kakoóport és a sárga tészta tetejére öntöm.Előmelegített sütőbe megsütöm. A krémhez a tejbe megfőzöm a pudingokat,a vajat kikeverem a porcukorral és ha kihűlt a puding a kettőt összekeverem. A kihűlt süteményről lehúzom a fóliát és az alma tetejére simítom a krémet. Végül csokimázzal bevonom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: dudubaba, 2010. jan. 20. 13:52
Az almás-krémes csoda elkészítési módja és hozzávalói.