Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-krémes csoda recept

Almás-krémes csoda recept

Az Almás-krémes csoda hozzávalói:
Tésztához:
1,5 kg alma
8 tojás
18dkg porcukor
3 evőkanál víz
20 dkg liszt
fél sütőpor
1 evőkanák kakaópor

Krémhez:
1/2 liter tej
2 csomag vaníliás puding
1 Rama
20 dkg porcukor

1 tortabevonó


Az Almás-krémes csoda elkészítési módja:
Alufóliával kibélelt tepsi aljára szorosan egymás mellé leszeletelem a meghámozott almát.A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverem,hozzáadom lisztet és a sütőport.Végül lazán beleforgatom a felvert tojásfehérjét. Felét az almára simítom a megmaradt tésztába belekeverem a kakoóport és a sárga tészta tetejére öntöm.Előmelegített sütőbe megsütöm. A krémhez a tejbe megfőzöm a pudingokat,a vajat kikeverem a porcukorral és ha kihűlt a puding a kettőt összekeverem. A kihűlt süteményről lehúzom a fóliát és az alma tetejére simítom a krémet. Végül csokimázzal bevonom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-krémes csoda elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook