Almás banános rakott burgonya recept

1 kg burgonya
1 kg alma (savanykás)
4 banán
4 dl főzőtejszín
4 dl tej
3 ek vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Az Almás banános rakott burgonya elkészítési módja:
A krumplit és almát meghámozzuk. A krumplit vékony szeletekre és a banánt karikákra vágjuk. Az almát pedig félbe, magházát eltávolítjuk és felszeljük. A tejet a tejszínnel összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Egy nagyobb hőálló tálat kivajazunk, és egy sor krumplival kibéleljük, majd rá az almát, utána a banánt. Addig rétegezzük, míg el nem fogynak az alapanyagok. Ezután ráöntjük a tejes szószt, és a tetejére kis vajdarabkákat szórunk. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2017. szept. 20. 08:30
Az almás banános rakott burgonya elkészítési módja és hozzávalói.