Állandó könyörgés a tartásdíjért egy súlyosan beteg gyermekre (beszélgetés)
Ennyire ostoba nem lehet a gyermek apja, hogy valakitől küld valamennyit, mert azt az életben nem tudja bizonyítani, vagy postán, vagy számlára szokták küldeni.
Ha nagyon rosszak az anyagi körülményeid, akkor az állam megelőlegezi, az hét szentség.
Valamit nagyon rosszul csinálsz, ha nem előlegeznek.
Attól függ, mi van a megállapodásban/bírósági határozatban.
Anyuka kért-e letiltást, vagy apukára bízza a fizetést.
Amennyiben apukának nincs munkáltatója (pl. egyéni vállalkozó), akkor csak az utóbbi jöhet szóba.
Én nem értek hozzá, csak hallottam
Gyámhivatal. Itt ír az ügyvéd a mikéntjéről hogy az állam előlegezze meg
Egyszerűen nem bírom már ezt a terhet egyedül! Apuka folyamatosan ígérget majd valamikor amikor neki "jó" elküldi ismerőssel a tartásdíjat gyermekünkre. A gyerek súlyosan beteg,tüdő-szív-pajzsmirigy betegségei vannak,SNI tanuló diszkalkulia zavar és egyéb fejlődési rendellenességek vannak. Így is állandó segítségemmel 4.6 a tanulmányi átlaga kivéve belőle a matekot.
Lényeg: ma megint full betegen jött haza az iskolából 39 fokos láz,fulladás! Hiába hívom és kérem az apját hogy vészhelyzet van és segítsen magasan sza@ik rá...........
Fullos BMW és 17 éves barátnőcske az jár neki,én meg kidolgozom a lelkemet is hitelt vettem már fel,kell egy másodállás,mert nem elég kettőnkre a pénz.
Tudom,hogy nem tudtok ebben segíteni de ki kellett írnom magamból!
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni az elmaradt tartásdíjak behajtására?
- Ha az apától megvonják a szülői felügyeleti jogot és az anyáé lesz a kizárólagos, akkor az érinti-e a tartásdíj fizetési kötelezettséget?
- Két gyerekem van. A 16 éves most megy az apjához lakni. Jár-e tartásdíj a kicsire, ha az apának sokkal több a jövedelme mint nekem?
- A fizetésnek hány százalékát kell kifizetni tartásdíjként?
- Kirakhatnak a munkahelyről, mert a fórumban épp gyermekre váró témákról levelezel?
- Apuka tehet ilyet a tartásdíjjal?