Kirakhatnak a munkahelyről, mert a fórumban épp gyermekre váró témákról levelezel? (beszélgetős fórum)
Max. azt olvashattad, hogy bizonyos munkakört betöltők esetén, ha emberi reprodukciós eljárásban vesznek részt, akkor azoknak a vizsgálatoknak a tartamára mentesül a munkavégzési kötelezettség alól.
De ha tényleg találsz egy ilyen törvényt, akkor szólj, és perelünk! :D
? Talán benne van a munkaköri leírásában az is, hogy családalapítás címén hetente egy napot nem kell a munkahelyén tölteni?
Hol élsz te? ...és milyen baromságokat hordasz össze?
Sziasztok!
A munkáltató csak akkor nem rúghat ki, ha már van kiskönyve az anyukának, tehát szimplán egy orvosi igazolás nem elegendő.
Internetezni akkor lehet munkaidőben, ha a munkáltató nem írja elő, hogy nem használhatod az internetet, ha meg használhatod, akkor meg a Te dolgod hogy oszd be a munkaidődet, a lényeg a munkádat jól végezd. Nálunk pl.bizonyos oldalak nem is jönnek be, mert letiltották központilag.
A munkáltató pedig mindig találhat valami okot arra, hogy kirúgja az embert, és sajnos kevés az a munkahely, ahol tolerálják a gyereket akaró nőket, ergo ha megtudja h gyereket akartok és neki ez nem tetszik, azután keresni fogja az alkalmat, hogy kirúgjon, elég lesz egyszer elkésned, vagy kicsit figyelmetlenebbül végezned a munkádat.
Pontosan! Ha már az orvos is igazolta a terhességet nem rúghatnak ki!
Máskor legyél óvatosabb: vagy ne melóidőben írj ilyenekről vagy most töröld magadat és új névvel gyere vissza. ;)
a félreértések elkerülése végett nem azért raknák ki mert babát szeretne, vagy állapotos, hanem mert munkaidőben magánügyekkel foglalkozott
ezt akár logolhatják is
Nem tehetnek ki állapotos kismamát, ha elvégzi a munkáját amennyeire sak bírja!!! ha meg nem akkor el kell mennie táppénzre, de kirúgni tilos!!!
tudom..anno utánajártam, munkaügyi bíróság jogászánál....ő azért csak tudja...:)
a táppénzt én is tudom, meg a többit is:)
de akkor a kezelés is:) az jó amúgy:)
Nekem nem világos,bocsi:
-attól félsz,h kiraknak,mert hoxázol ,vagy
-attól,h kiraknak,mert rájönnek,h babát szeretnél?
Baba miatt elvileg nem rakhatnak ki,de a hoxa miatt szerintem igen.De ha ki akarnak,úgyis találnak indokot!
Én amúgy munkahelyen nem mernék hoxázni,mert a rendszergazda mindent lát,amit te leírsz!
Erre valóban van törvény, felmondási védelem alatt áll, az aki ilyen "kezelésen" vesz részt.
Aki gyes-en van, vagy táppénzen, az is felmondási védelem alatt áll.
amúgy bármilyen indokot tudnak találni hogy elküldjenek sajna...míg nincs ott a pocilakó nem vagy védve!!!
bár valaki a másik fórumon egyszer írta hogy már inszemeznek és védve van....keresd vissza, nem rég volt....
én is munkahelyen regeltem ide a hoxára anno...
:)) oké hogy dolgozni kell melóban, de azért 1-2órán át bámuljam naponta a falat??? :D
elolvasta amit írtál a kolléga?
Sziasztok!
Én azt hallottam, hogy nem rúghatnak ki, ha éppen családalapítás folyamatában vagytok. Erre törvény van.
Akkor valószínűleg gyorsan ki fognak rakni, nehogy állapotos legyél, és nekik kelljen fizetni a tb-t.
Nem tudsz semmit csinálni, ebben nincs semmi törvénybe ütköző.
Kedves első hozzászóló!
A munkahelyen nem igazán szeretik a magánfórumozást, vagy a hoxán történő levelezést, de lehet, hogy vannak kivételek inkább jobb vigyázni, mert a munkáltató java részére nem igen elnéző. Inkább a hivatalos dolgokról kell írni.
A kiadásokat nézve a megszorítás miatt nem mindegy, hogy a cég mennyi számlát fizet ki. Üdv.Ágnes
Ebből esetleg leszűrhetik,hogy babát akartok,vagy netán már vártok is!
A munkahelyeken pedig köztudottan "nem szeretik" a kismamákat!
Lehet szívesen megszabadulnának tőled,még mielőtt bejelented a nagy hírt!
Nagyan aljas dolog,de olvashattunk,hallhattunk már ilyenről nem egy helyen!
ha munkaidőben teszed és főleg munkahelyi erőforrások igénybevételével - úgy értem
ha munkaidőben vagy a munkahelyen szerintem nem érdemes támadási felületet adni
További ajánlott fórumok:
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Hogyan tarthatnám titokban, hogy ne kerüljön a munkahelyembe?
- Örülnétek, ha a munkahelyetekre egy csokor rózsát küldene nektek valaki?
- Más munkahely is ilyen lehúzós mint a CBA?
- Hány órát dolgoztál ma? (a munkahelyeden)