Alkohol fogyasztható a 90 napos diéta alatt? (tudásbázis kérdés)
Én is a 90 napost csinálom. És egyetemista lévén elég nehéz kizárni az alkoholt.
Semmiképp sem fogom tudni mellőzni, de sztem ha fehér száraz bort iszol szódával az nem gáz. Heti egyszer belefér.
Szia!
Bár igaz, hogy az alkoholos italok egy része gyümölcsből készül (de pl. a vodka gabonából), ettől még nem lesz magas a cukortartalmuk (maga a cukor alakul alkohollá). Ha külön raknak hozzá cukrot, az más kérdés.
Cukor ugyan nem képződik az alkoholból az emberi szervezetben, energia azért van benne.
De napi 1 deci bort egészségesek nyugodtan megihatnak, persze egyenek is hozzá némi szénhidrátot!
Na na na na azért az nem teljesen így van. A szervezeünk nem úgy tekint az alkoholra, mint a kocsink motorja a bioethanolra, vagyis nem éppen üzemanyagnak használja fel. Méregnek tekinti, épp ezért megpróbál megszabadulni tőle. Igaz, hogy 7 kcal grammonként, de ez jóformán hővé alakul, azaz kárbavész. Persze az más kérdés, hogy a máj míg ezzel a méreggel van elfoglalva, addig nem végzi azt, amit kellene, vagyis a gluconeogenesist , azaz a vér cukorral való ellátását. Tömény ital éppen leviszi a cukorszintet, ettől meg jól megéhezünk. A likőrökben meg édes borokban lévő cukorra már igaz amit itt írkáltok, az bizony tömény energiabomba....
Akit bővebben érdekel, itt található a forrás:
Az alkohol nem csak hízlal,butít is!
Diétázás alatt ne fogyasszunk alkoholt.
Én úgy tudom, hogy maga az alkohol nem hizlal, csak - mivel hatalmas energiatartalma van, és a szervezetben könnyebben "ég", mint a zsír - a szervezet először onnan vesz energiát, és ha az elég is neki, akkor a maradékot (a zsírokat) nem használja fel, tehát azok beépülnek.
És ez minden alkoholra igaz, a fehér borra is.
Megnéztem :), látom azt csinálod :)). Ügyi így tovább :))).
Szóval az alkolol... lásd moltnak válaszát :).
Okok, de ahogy moltnak válaszát látod, ott írja is, hogy hogyan lehet.
Amúgy 90 naposozol? Vagy csináltad már?
További ajánlott fórumok:
- Gyakori kérdések a 90 napos diétáról
- 90 napos diéta 01.07-től
- Milyen gyumolcsoket, zoldsegeket fogyaszthatunk dietazaskor korlatlanul, amiktol nem hizunk?
- A 90 napos diéta alatt fogyaszthatok édesítőszerrel készült üdítőt?
- GI diétánál milyen ételeket fogyaszthatok?
- A Candida diéta alatt milyen lisztek fogyaszthatók?