Alessandro kedvenc laskagomba pörköltje virslivel recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro kedvenc laskagomba pörköltje virslivel hozzávalói:
40 dkg laskagomba,
2 pár baromfivirsli (legjobb a bükkfán füstölt),
15 dkg húsos szalonna,
2 db vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1/2 deciliter vörösbor,
1 db csípős hegyes paprika,
1 db fehér paprika,
1 db közepes paradicsom,
1 kanál sózott darált paprika édes,
2 dl tejföl,
1 kanál sült sertészsír,
3 kanál étolaj,
1 teáskanálnyi cukor,
1 kanálnyi morzsolt majoránna,
ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, őrölt pirospaprika
Az Alessandro kedvenc laskagomba pörköltje virslivel elkészítési módja:
A hagymákat apróra vágom, az olajon megdinsztelem a cukorral és a felaprított húsos szalonnával. 5-6 perc pirítás után mehetnek hozzá a felkockázott paprikák és a paradicsom. Következnek a fűszerek és a gomba, majd a vörösbor is. Kb. 30 perc párolás kell neki fedő alatt, kis lángon néha megkevergetve, majd hozzáadom a felszeletelt virsliket. Újabb 8-10 perc párolás után jöhet bele a tejföl és még kb. 5 percig összeforralom az egészet, mire elkészül.
Igazán gyors, egyszerű és egészséges pörkölt, ami egész évben készíthető. A vegetáriánusok húsos szalonna és virsli nélkül készítsék, de kockázhatnak bele szójából készült vega krinolint is.
Én most újkrumplit készítettem köretnek hozzá és kovászos uborkával ettem. De lehet hozzá tarhonyát, főtt tésztát, vagy nokedlit is kínálni. De el tudom képzelni olajon kissé megpirított és megfőzött hajdinával vagy barna rizzsel is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. júl. 8. 18:00
Az alessandro kedvenc laskagomba pörköltje virslivel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.