Ál-tiramiska recept
35 perc
Az Ál-tiramiska hozzávalói:
20 dkg babapiskóta
1,5 liter tej + 1,5 dl
3 csomag vanília pudingpor
15 evőkanál kristálycukor
20 dkg dió
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál mazsola
Az Ál-tiramiska elkészítési módja:
Egy nagyobb, négyszögletes jénai tálba a babapiskóta felét egymás mellé szépen belerakjuk. Ezután, egy bögre (1,5 dl) tejhez kakaót szórunk, jól megmelegítjük, majd kanál segítségével a felét a babapiskótákra locsoljuk. A 20 dkg darált diót összekeverjük 2 evőkanál kristálycukorral és a felét rászórjuk a babapis- kótákra, majd a mazsolák felét rászórjuk a diós cukorra. A 3 csomag vaníliás pudingot, a szokásos módon megfőzzük és a felét ráöntjük erre. Ezután, a maradék babapiskótát szépen rárakjuk a pudingra, majd ezt megint megöntözzük a meleg kakaóval. Erre rá- szórjuk a maradék diós cukrot, a maradék mazsolát, majd pedig az összes vanília pudingot. Ennek a tetejére szórjuk teaszűrőn a maradék kakaóport. 4-5 órára, vagy inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap szeletelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2016. márc. 20. 23:57
Az Ál-tiramiska elkészítési módja és hozzávalói.