Akik most kerültek oviba, beszélgessünk! (beszélgetés)
Sziasztok!
Én beteg voltam, aztán a Tibike is beteg lett, de nem vészes, köhög, szipog, de láz nincs, játszik, futkározik stb.... a héten itthon volt, jövőhéten szünet az oviban.
Ő ott alszik az oviban már az elejétől kezdve, volt olyan, hogy nem aludt 1 percet sem, nem tetszett az óvónéniknek, de most mit csináljak, szépen, csendben feküdt.
Ő nagyon ritkán alszik délután itthon, mikor hétvége van, vagy szünet, este 10-ig simán fent van alvás nélkül, nem tudom hogy bírja!
Sziasztok! Hogy vagytok?
Álmos múlt héten beteg volt, torokgyulladás, láz, nátha. Most oviban van, majd jövő héten ugye őszi szünet, megint egy kis pihi lesz.:)
Nektek ott alszik a gyerkőcötök az oviban? Álmos eddig nem aludt ott, mivel már 2 és fél éves korától egyáltalán nem aludt délután.
De novembertől ott fog aludni, legalábbis pihenni, mert nekem is változott a munkaidőm, nem tudok érte menni fél 1-re.
Szia!
Én a cebion cseppet szoktam adni, meg multivitamin készítményt.
Téli időszakban szerintem nem árt egy kis vitaminpótlás.
Hát igen, sajnos a mai ételek tele vannak mindenféle adalékanyaggal, gyümölcsök, zöldségek vegyszerezve vannak. Nehéz találni megfelelő minőségű ételt, ami jó a gyerekeinknek.:(
Én nézegettem már vitaminokat is, de még azt sem adtam neki, párom azt mondja, hogy ne adjunk neki "mű" dolgokat.
Dehát amit eszünk, abban is vannak mindenféle dolgok sajnos, mint összetevők... :(
Sziasztok!
Boti most jár, bár sokan betegek a csoportban. Neki is volt már torokgyulladása, szerencsére antibiotikum nélkül átvészeltük.
Én nem adatok oltást, oscillocohcinumot szoktam adni megelőzésképpen.
Tavaly broncho vaxom-ot írt ki a doki, most béres cseppel próbálom erősíteni az immunrendszerét.
Én soha semmilyen olyan oltást nem "adadtam be" neki, ami nem volt kötelező.
Egyik ismerősöm ő igen, ilyen-olyan oltásokat kapott a kisfia, de én nem vagyok ennek a híve, ha lehet ilyet mondani.
Mikor volt a tv-ben, hogy nemsoká lehet kapni, picit elgondolkoztam, de szerintem most sem...
Jobbulást!:(
Jó volt a szüret nálunk, a gyerekek nagyon élvezték, mustot készítettek. Meg kint főztek az udvaron bográcsban az óvónénik.
Én is gondolkodtam már az oltással kapcsolatosan, de nem tudom, hogy beadassam-e a fiamnak.
Te beadatod?
Hahóó! :)
Sehol senki?
Mi a héten még itthon vagyunk, jövőhét hétfőn megyünk legközelebb oviba.
Sziasztok!
Milyen volt a szüret? :)
Nálunk a tegnapi állatkert vége = beteg lett :(
Ma már nem ment oviba.
Hamarosan itt az influenza elleni oltás...
Ti hogy álltok ezzel a témával?
Sziasztok!
Hogy vagytok? :)
Ma mentek állatkertbe a gyerekek, kiváncsi vagyok hogy érzi majd magát meg milyen lesz, mert eddig nem mentek sehova óvodán kívűl.
Álmos hétvégén volt náthás és én is, de szerencsére hétfőn már csak egy picit folyt az orra. Így vittem oviba.
Kedden szilvaszedés volt, nagyon élvezték a gyerekek, az óvónénik főznek majd belőle lekvárt.:)
Októberben almaszedés is lesz.
Sziasztok!
Nekünk már 1 hónapja megkezdődött az ovi, eddig minden rendben.
Volt szülői is a héten, elmondták a dolgokat. Mennek majd állatkertbe, ide-oda, most hogy középsősök lettek, így mennek majd kirándulni.
Párom beteg lett a hét elején, megfázás, tegnapra rajtam is kijött! :(
Nem tudom hogy ússza meg a Tibike....
Sziasztok!:)
Hogy vagytok?
Kisfiam szívesen megy oviba, még az idő is nagyon szép, bár már nem sokáig.
Valaki már beteg lett a csoportban egy hét után. Remélem minket sokáig elkerül, vagy nem is talál meg.:)
Gondolkozom, hogy beadassam-e az influenza elleni oltást Álmosnak.
Sziasztok!
Nekünk aug. 27-én, hétfőn volt az első nap. Még csak ügyelet van, jövőhét hétfőn van az "igazi" első nap. :) Tibike nagyon várta már, jól érzi magát, szereti az ovit hál isten! 2 hónap itthon hosszú volt neki, hiába voltunk itt-ott.
Az én kisfiamnak csináltak allergia tesztet, mert ő is sokszor tüsszögött, piros volt és viszketett a szeme. De semmit sem mutatott ki a teszt.
Egyébként ki hogy van? Akinek a gyerkőce már jár oviba, hogyan érzi magát?
Mi hétfőn kezdünk, hát Álmos nem valami lelkes.:(
Sziasztok!
A fiam már három hete újra kőkemény ovisok táborát erősíti :-)), a héten van itthon újra csak szabin Velem. 114 fő ovisből 7-en!! voltak átlagban, mióta megnyitotta kapuját az ovi. Egy csoportban voltak összezárva, de tetszett Neki. Jövőhéttől megint megy zsinórba, hozzájuk 12 fő kiscsoportos jön majd szeptemberben. A gondolattól is rosszul vagyok, hogy a sok síros kisgyerek milyen hatást vált majd ki a fiamból. Már most mondom Neki, hogy mivel ő már NAGY OVIS (középsősnek számít, de vegyes csoport), ezért vigasztalja a bőgőmasinákat, hogy majd jönnek értük, nem kell egész nap sírni, attól nem kerülnek hamarabb haza.
Sziasztok!
Hát tényleg elröppent a szünet...
Nekünk jövőhét hétfőn kezdődik az ovi 27-én.
Én is elkezdtem neten keresgélni ruhákat, mert oviba "sok" kell, főleg, ha kimennek az udvarra.
Lehet, hogy hülye kérdés, de hogy derül ki a porallergia? Tüsszögni kezd és vörös lesz a szeme?
Az én fiam 3 évesen még nem járt oviba, mert nagyon nehezen oldódott fel társaságban. Ezért is kezdte 4 évesen az ovit, amit nem bántunk meg, mert nagy változáson ment keresztül abban az 1 évben, valamint van két aranyos óvónénije, akik nagyon türelmesek, kedvesek, empatikusak voltak és máig is azok.:)
Nagyon nagy baj, hogy az óvónő nem könnyíti meg a helyzetét a gyermekednek. A helyedben én is körülnéznék más ovikban is.
Igen, majdnem minden sírt sajnos. :( Óvónéni nem valami barátságos, gondolkodom is, hogy átiratom máshova, ha lehet.
Igen, már mondom neki, hogy nemsokára kezdődik, de nem valami lelkes. Sajnos ő nagyon magának való, kortársainál okosabb (tényleg, nem csak mert az én fiam), nem szeret gyerekekkel játszani, csak velünk, nem tudja lekötni magát, ez a fő baj ott is. De majd meglátjuk, hátha idén jobb lesz.
További ajánlott fórumok:
- Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk!
- Akik a SOTE I-en szültek! Vagy ott fognak! Beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- Anyukák, akik "különleges" gyermeket nevelnek (tartósan gondozásra szoruló, fogyatékossággal élő kismanók). Beszélgessünk!
- Akik gyerek mellett tanulnak szakmát 2010-ben, beszélgessünk
- Dajkák fóruma!Aki oviban dajkáskodik, gyertek beszélgessünk!:)