Dajkák fóruma!Aki oviban dajkáskodik, gyertek beszélgessünk!:) (beszélgetés)
Sziasztok! Szép napot! :) Barátnőm Dajka év eleje (március) óta munkát keresünk neki sajnos nem sok sikerrel.
Az életrajzát is kiküldtük a környező ovikba, nagyon sok helyről még válasz sem érkezik, úgy hogy úgy gondoltuk, teszünk egy próbát itt is.
OKJ-s dajka, és Csana vizsgával, gyakorlattal elhelyezkednék állami, vagy magánóvodába,családi napközikben, illetve magánszemélyeknél gyermekfelügyeletet vállalok, alkalmilag és rendszeresen akár pár órára is.
Megbízható,lelkiismeretes,kedves és empatikus ember vagyok.
Kérem ha szüksége van egy szakmáját és a gyermekeket szerető emberre akkor vegye fel a kapcsolatot velem.
Kérésre önéletrajzot küldök.
Keressen bizalommal.
Budapesten és 10 kilométeres körzetében.
Elérhető vagyok.
Email: zajonc@gmail.hu
Illetve: 20 242 17 57
Üdvözlettel, és Köszönettel: Tarr Alexandra
Köszi :)
Legyél is :)
te mikor vizsgázol?
Gratulálok!
Nekem a naplómat osztályozták ötösre. Nem is értem, ilyen jó lennék? Azért büszke (és beképzelt) vagyok magamra!
Szia!
Gratulálok, nagyon ügyes vagy!!!:-)
Sziasztok!
Én ma levizsgáztam,5-öst kaptam,nagyon boldog vagyok :)
Akkor biztosan nem lesz gond, az a lényeg, hogy le fogod adni.
Suliba hetente kell menned?
Szia!
Leadtad? :-)
Rendben van.....
Nem értem igazán, hogy érted, hogy nektek fizetnek??
Köszi, de nem kell, mert fura lenne, ha olyan tételből írnék utalást, amit még nem vettünk. Lesznek még elméleti órák, mert február-márciusra van tervezve a vizsga. Ez a tanfolyam egy program része, szóval ezért olyan fura, hogy több csoport van, több tanárral, és ezért nem tisztázott a vizsga időpontja sem.
Nem olyan tanfolyam, hogy fizetek a tanulásért, még nekünk fizetnek érte! Kemény 15Ezer Forintot! Havonta!!
Sziasztok!
Nekünk nem kell ilyen naplót csinálni... :O
Csak szóbeli meg gyakorlati vizsga lesz.
Én megkezdtem az ovis gyakorlatot,eddig tetszik,mindent csinálhatok,sokat voltam,játszottam a gyerekekkel is,de igen fárasztó,nem gondoltam,hogy ennyire.Itt az oviban pedig az udvart,konyhai dolgokat külön személyzet végzi...
Hát ez így akkor nem igen egyszerű :-(
Lényegében akkor valamit ki kell találnod majd, amiket írsz, közben pedig nem is felelt meg a valóságnak:-(
Ha így állnak hozzá a tanárok, akkor az ő kedvük szerint kellene elkészítened.
Bárhogyan is, biztosan jó lesz a naplód!!
Itt a legfontosabb, hogy legyen elkészítve!
És pont a rajzok azok, amiket ki kell hagynunk, mondván az egy óvónőnek fontos, a dajkának nem. És a vizsgabiztosok az alpján osztályozzák, ahogy a tanárok értékelik. És azt mondták a tanárok, legalább 3-4 oldalasnak kell lenni minden nap leírásának. Oké. Múlt héten szó szerint semmit nem csináltunk, nem volt gyerek sem, óvónő sem, csak néhány dajka. Arról is kell majd írnom. És lehetőleg ne azt, melyik társamnak milyen konyhabútora van...
A gyakorlat sem egyszerű, ugyanis nyűg vagyunk az ovinak, max. a dajkák örülnek, minden nagyobb munkát megcsináltatnak velünk, és csak nekünk gond, hogy alig vagyunk, vagy vannak olyan napok, mikor egyáltalán nem vagyunk gyerek közelében. Életemben még annyit nem gereblyéztem, pedig falun éltem mindig, mint itt az ovi udvarát! Na meg profik vagyunk a helységek takarításában, de még egyszer sem dajkáltunk síró gyereket például... A naplóba viszont azt is bele kell írni, amit elméletileg kellett volna csinálni, gyakorlatilag esély nem volt rá, de azért bele kell írni.
Ááááá, már lenne péntek délután, akkor már legalább túl lennék a napló leadásán, sőt mi több, a megírásán!
Huhhh, hát ez így nem annyira egyszerű, sőt!
De a lényeg szerintem az, hogy úgy készítsd el, ahogyan megélted a gyakorlati időd, és ahogyan ott részt vettél.
Nekünk azt mondták, hogy legyen tömör, lényegre törő.
Legyen vidám, színes, nyugodtan ragaszthatunk bele rajzokat, melyeket a gyerekektől kaptunk.
A vizsgán nem lesz idejük elolvasni a vizsgabiztosoknak, ők csak átlapozzák majd.
Szia!
Nem kaptál egy szempontrendszert a terepnapló elkészítéséhez?
Abban fel vannak vázolva, hogy nagyjából miket tartalmazzon.
Ha esetleg nem kaptál, és gondolod átküldöm neked E-mailben.
Sziasztok! A dajka.tanfolyam kellős közepében járok, fura módon szerdán lesz az utolsó gyakorlati napom. Csak azt szeretném megkérdezni, hogy csak nekem jelent problémát a gyakorlati napló? Kicsit zűrös, mert 3 tanárunk van, három csoportra vagyunk osztva, és a három tanár még véletlenül sem egyformán mondta, hogy hogyan kell megírni. Mindennek a tetejébe annak a csoportnak a tanára, amiben vagyok, még soha nem oktatott dajka-tanoncokat, fogalma sincs, hogy kell csinálni.
Na, ha zavaros voltam, akkor bocsánat, de ez az egész helyzet zavaros.
Szerintem pont ez az a munka amit a legjobban össze lehet egyeztetni a családdal.Pl.:én egész őszinszünetben 2 napot dolgoztam a többit itthon voltam.Be vihettem a gyerekeket az ovimba nem volt belőle gond,még ebédet is kaptak.
Persze ehhez is kell egy társ aki ha reggeles vagy akkor viszi a gyereket az oviba,ha meg délutános akkor meg érte megy.De ez Nálunk nem volt kérdés.APa tudta hogy ha dolgoznom kell akkor Neki is kell venni a részét.
További ajánlott fórumok:
- 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk!
- 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk.
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- 2010. január 1-től fogyózók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...