Afp 15, 0.5MOM, NT 1.82, lehet Down-kóros a baba? (tudásbázis)
Az AFP és a tarkóredő (NT) adatok is abban segítenek, hogy egy valószínűséget számoljanak a Down-szindróma (és más genetikai eltérések) előfordulására. Ezekkel sem igazolni sem kizárni nem lehet a Down-szindrómát. További infó az AFP-ről: [link]
és a többi féle szűrésről is sok infót találsz még ott a linkeken.
Alacsony AFP lehet a korábban levett vér setében (nem volt pont 16 hetes), de lehet down tünet is.
A nyaki redő viszont jó, Down esetében 3 mm felett van. Ismerek olyat, akinek 14-es Afp-vel Down babája született, nem riogatásképpen írom.
De mondom, a nyaki redő jó, nem utal Down-ra. A legjobb, ha kikéri a kezelőorvos véleményét.
Egészséges babát kívánok :)
Én is azt javaslom, hogy ne aggódjon és ne hallgasson az ismerősökre, hanem hívja fel a dokiját.
Ha megfelelő dokija van, akkor nem zavarja, ilyenkor este sem.
Az AFP érték - én úgy tudom egyéni - életkor, testsúly befolyásolja.
Nyugi,unokatestvéremnek 3-szor lett rossz az AFP eredéménye,most meg egy másfél éves kislány boldog édesanyja!Ez sem ad biztos eredményt,de sztem jó érték! :)
De nyugodtan hívja fel a dokit,és ő megmondja,az sem jó,ha ideges!
Szia!
Dokija mit mondott erre az eredményre?
Ha fenn is áll a gyanú akkor az orvos biztos, hogy további vizsgálatokra küldi! Szerintem ne aggódjon fölöslegesen! Ha nem nyugszik meg, és a dokija még nem látta az eredményt, akkor nyugodtan hívja fel az orvosát, és mesélje el neki az eredményt! Ő vagy megnyugtatja, vagy elmondja, hogy mire van esély, mi a teendő, stb.!
De a kedves ismerősök szavára ne adjon! Grrrrrr, felmegy a pumpa, mikor ilyeneket hallok!!! Hogy lehet, egy kismamát ilyenekkel riogatni?!?!?
Nekem AFP 18, MOM 0,54 .
Most 18 hós és MAKKEGEÉSZSÉGES - Hála Istennek.
Én az AFP eredménnyel mentem 4D-re.
szia
a MOM kicsi, ami utalhat erre, a nyaki redő nem nagyobb sztem. Bár az AFP vizsgálatot önmagában kevésnek tartom, nem ad megfelelő információt, csak mijeszti a kismamikat meg az orvosokat is. Ha kell teszt első trimeszterben, akkor összetettet érdemes csináltatni, amiben van az ösztriol szint, és PAPP-A is. Ebből és az anyai korból lehet kockázatbecslést csinálni, és bizonyos kockázat mellett fel kell ajánlani az amniocentézist. De ezekből az adatokból, sztem nem lehet megmondani...
Egyik ismerősünk eredménye,most lett meg és ennyi lett neki!
Neki mondták ismerősei h lehet...tiszta ideg!Mondtam neki majd én itt megkérdezem itt úgyis rengetegen vannak hátha megnyugtató választ kap...
További ajánlott fórumok:
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Éjszaka sokszor felsír a 4 hónapos babám. Mitől lehet ez?
- Ha Down-kóros babát várnál, megszakítanád a terhességet?
- Hány hetes korig lehet elvetetni a babát?
- 12 hetes UH-on NT 2, 8 mm volt, de az orrcsont látható. Úgy tudom 3 mm a határérték. Szerintetek lehet Down-kóros a babánk?
- A Down-kóros vérvételre éhgyomorral kell menni, vagy lehet enni előtte?