A megtakaritott pénzem érdemes euróba átváltani?.Kevés kamatot fizetnek rá, és előbb utóbb úgyis át kell majd váltani, ha majd itt is lesz. (tudásbázis)
Ez igaz, csak az nem mindegy, milyen kamattal?
Momentán az USA dollár 1 éves lekötésére van pofájuk 1%-ot adni! Mínusz kamatadó!
:-)
Lehet tapétázásnak is nevezni, mert minden megtakarított pénzemet előtörlesztésre használom a lakás hitelemhez.
:-)
Igazából erre nem lehet tanácsot adni, a bankosok azt mondják jobb forintban tartani a pénzünket.
De mint most is, hogy az ember frászt kap, hogy mi lesz a forinttal, teljesen el kapott az ideg. Lehet hogy mesterségesen gerjesztik ezt a pánikot, de be voltam ijedve. Az biztos én most nem vennék € -t mert nagyon drága. Szerintem várni kell vele.
De ez legyen a te meglátásod szerint. Képzeld el ha két hónap múlva lemegy vissza 260 -ra akkor a guta fog ütögetni, hogy jó drágán megvetted. Az igazi befektetők azt mondják földet kel venni. Annak mindig ára van. Hát ennyi, ez hangsúlyozom az én véleményem.
Kedves Júlia ha bedől a forint, akkor ki lehet vele tapétázni a lakást. Ezt már illene tudni, ha a bank megy tönkre akkor szavatol az állam a betett
pénzre 13 millióig.
A bankom erre a kérdésemre azt válaszolta, hogy amikor bevezetik az eurót, ők automatikusan átváltják a rajta lévő pénzt.
Ha megtakarításod van, most is tarthatod euróban, vagy más valutában a folyószámládon.:))
Ha a beváltásra adod a fejed, akkor a pénzedet kezelő banknál tedd, mert mint tagnak, középárfolyamon vált, nem új,= úgy
mint a váltók,
Most nagyon jó a forint kamata.
Euró esetén fele a hozamod, és most nem jó az átváltási árfolyam.
Ne félj attól, hogy a forint "bedől", hisz állami garancia van 13 millió forintig.
Ha a kisembereké bedől, képzeld el a milliárdosokat.
Nem fogják hagyni, mindig a pénz diktál.
Várd meg, míg 270 Ft körül lesz az euró árfolyam, akkor már érdemes lesz átváltani, addig én nem teszem.
Ha a beváltásra adod a fejed, akkor a pénzedet kezelő banknál tedd, mert mint tagnak, középárfolyamon vált, nem új, mint a váltók,
most 5-6 Ft.-al adnak többet a bankok, mint a hivatalos pénzváltók.
Lényeg, ne kapkodd el.
valóban jól elvagyunk:))
(ez sokkal jobb ám, mintha rosszul lennénk:))
de azért tényleg köszi, hogy próbáltad védeni az érdekeimet!
Mindent értek!-azt is,hogy itt mindenki elmondhatja a saját véleményét,úgy ahogyan azt Ő gondolja.
Csak azt nem értem,hogy milyen jogon kell egy embert lehülyézi,mert elmerte (mondai)lemerte írni a véleményét.
Már megint osztod az észt, hülye közgazdász :):):) :P:P:P
Aki ezen az árfolyamon szeretné átváltani a forintját eurora, tegye :)). nem értesz te ehhez :))
Ez az!
Én is ettől félek és én jobbnak látom ha euróban van az a kis pénzünk,mert akkor avval tudunk mit kezdeni,de a forinttal meg semmit!
Itt már semmi sem biztos,annyiszor átvágtak már bennünket!
kisebb bankok??
ne haragudj, de ez már vicc kategória.
komolyan nem tudok erre már mást reagálni:))
tényleg olyan nehéz tájékozódni amikor nyilvánvalóan van interneted?:)) (nem értem ám tényleg)
általában 2-4 hónaposak az akciós betétek, ez szerintem nem hosszú táv:)
még a fél év sem az.
szóval aki nem akar hosszútávra beragadni a forintjába (mert később ki tudja mi lesz), annak is adottak a magas megtakarítási kamatok.
"ahol én élek" ??
amennyiben Magyarországon, így számodra is elérhető bármely Mo-i bank akciós ajánlata.
és nem tudom mit értesz nagyobb összeg alatt, de általában 100eFt-nál nem kérnek több minimum betétet az akciós termékeknél sem a bankok... (ennél kevesebb megtakarításnál, meg igazából nincs is jelentősége, hogy mekkora a kamat, vagy hogy milyen devizában tartod)
bocsánat, de szerintem tévesek az információid. van interneted, nézz utána a kínálatnak és a feltételeknek. úgy vélem sok újdonságot fogsz találni.
További ajánlott fórumok:
- Nektek van számla megtakarításotok bankszámlán?
- Ti kötnétek a mostani válságban életbiztosítást ami megtakarítás is egyben?
- CHF hitelnél szerintetek érdemes az állami segítséget kérni, vagy átváltani Euró alapúra, vagy forintra?
- Tudtok mostanában előnyös megtakarítási formáról? (viszonylag magas kamat, kevés kockázat)
- Hova lenne érdemes beforgatni a megtakarított pénzemet?
- Hol fizetnek a legtöbb kamatot a betett pénzre?