Ti kötnétek a mostani válságban életbiztosítást ami megtakarítás is egyben? (tudásbázis)
Az volt a kérdés, kötnék-e?
Én nem.
Akinek bevált, az meg igen.
Gondolom, már sokkal jobb konstrukciók vannak, mint az enyém.
3 dolog is a mellett szól, hogy igen is érdemes életbiztosítást kötni.
1. nem kell kamatadót fizetned (a banknál elhelyezett pénz esetén kell)!
2. egy biztonsági hálót nyújt a szolgáltatásainak megfelelően, ha biztosítási esemény áll elő ( a banknál ilyen sincs)!
3. halál esetén, ha van megnevezve kedvezményezett, biztosított személy nem kell megvárni a hagyatéki tárgyalást, hogy hozzájussunk a pénzhez és örökösödési illetéket sem kell fizetni (a banknál viszont meg kell várni a hagyatéki tárgyalást, tehát csak utánna jutsz a pénzhez és még örökösödési illetéket is fizethetsz)!
Ezekm után akkor miről is beszélünk? Mindenki gondolgodjon el és számoljon utánna akkor melyik a jobb választás a Bank vagy a Biztosító?!
Pénzügyi (diplomás) szakember vagyok tudom miröl beszélek!
Biztos hogy nem.Inkább bankba tenném,nagyon jó konstrukciók vannak,és legalább szem előtt van.
Átverés az egész,csak meggazdagítod a biztosítór meg az üzletkötőt.
Az almára érvényes, de nem kötnék többé életbiztosítást. Nagyon megbántam, mert a gyerekem pénzét fektettem bele... :(
Persze azóta remélhetőleg sok változás történt, de ez engem már nem érdekel.
Így kötöttem, hogy bármikor kivehetem. Az érték fenn van a honlapon. Mindig látom.Azt hiszem ezen is volt tán 2-3 év korlát, de ez már lejárt.
Tudom, hogy sok olyan van, amikor jó nagy bukta :(
Szerintem nem érdemes ebbe fektetni - mostanában meg pláne nem...
Én megkapom az egészet, a mostani értékén.Még valamivel több, mint amit befizettem.
Volt már sokkal több is.
Rövidebb távra terveztem.
Befektetés, és a válságig jó volt. Azután sikerült megint gyarapítani, de most megint romlófélben van.
Netes hozzáférésem van és válthatok konstrukciót.A rendszere nem tetszik. A bankbetét jobb jelenleg :(
Illetve, bármikor felbonthatóra. Amennyiben nem veszek igénybe semmiféle adókedvezményt....
Legalábbis így kértem, de így utólag úgy gondolom, nem álltak a helyzet magaslatán az ügynökök. :((
Nem érdemes!
Nekünk amikor lejárt és visszakaptuk, pont annyi volt, mintha a legalacsonyabb kamatra betettük volna a bankba, de innen csak nagy macerával lehetett volna kivenni.
A bank egyszerűbb!
Külön is lehet életbiztosítást kötni.
Nem.
Éppen megszüntetni készülök, mert nem gyarapodott semmit.
Még a banki kamat is jobb... :((
(6éve kötöttem és szerencsére semmiféle adókedvezményt nem vettem igénybe, hogy bármikor felvehessem)
További ajánlott fórumok:
- Valaki segítene, komoly lelki válságban vagyok?!
- Segítsetek véleményetekkel!! Válságban van a 22 éve tartó kapcsolatom!!
- Nektek van számla megtakarításotok bankszámlán?
- A válságban lévő házasság hatásai
- Tényleg megszűnnek az életbiztosítás után igénybevehető adókedvezmények?
- Befektetési életbiztosítás- Segítsetek, mit csináljak?