Tényleg megszűnnek az életbiztosítás után igénybevehető adókedvezmények? (tudásbázis)
Bár a fórumba már egy éve nem írt senki, én most tennék egy próbálkozást.
A tavalyi életbiztosítás után most már nem lehet igénybe venni az adókedvezményt? Tehát a tavalyi befizetések 30%-át idén tudom visszaigényelni?
Azt Én is tudom, hogy a tavaji évre megkapom.
Ezek szerint jövőre már nekem sem jár?
Ha így van akkor amint lehet meg is szüntetem a biztosításomat. Jól ráfizetek, de akkor is.
Most mi a helyzet?
Kaptam a biztosítómtól egy levelet, és abban szerepel, hogy 2009 december 31-től megszűnt a 20%-os adójóváírás. Nem részletezik, hogy azokra is vonatkozik-e akik régebben kötöttek biztosítást.
Ez sajna biztos.
Csakhogy eddig aki sokat keresett sokat írhatott vissza az adóból akár lakáshitel címen.Mostanra márt ez sem lesz.Jól fognak járni mit ne mondjak azok akik lakást hitelből akarnak venni és még mernek dolgozni is :(
A privátbankár honlapján is olvastam ezt:
"közcélú adományok és az életbiztosítások után járó, összesen 100 ezer forintig igénybe vehető adókedvezmény (3,4 millió forint felett csökken és 3,9 milliónál teljesen elfogy a kedvezmény)."
én is úgy tudom 2010-től
én 11 évre kötöttem egy egyszeri díja életbiztosítást 2006-ban.
mivel azutaán csak egyszer vettem igénybe adókedvezményt 2010-ben simán felvehetem,azt a szerződési feltételekben is irták.
A folyamatos díjú életbiztosításom is ennyi évre kötöttem,de arra pedig azt mondták,hogy 2 év után vehetem ki,és nem bukok semmit.
Én is sajnálom, de a mostani ügynökünk arra sem volt képes, hogy visszahivjon minket, pedig az éves dijat szerettük volna megbeszélni vele. A december 1-jén kelt levelet most kaptuk meg február elején, igy reagálni sem tudtunk arra, hogy nem akarunk idexálást, ha úgy döntünk. Pedig egy rendes fickó, de emiatt megint csalódtunk.
A másik biztositás pedig egy hitelfedezeti céllal megkötött biztositás volt, amit azért kötöttem meg, hogy szükség esetén beleépitsem a lakáshitelbe, de a végén kiderült, hogy nem is arról szól a biztositás, és dijmentesitetni sem lehetett, csak visszavásároltatni, mert a magas havi dija miatt nem akartam tovább fizetni.
Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid vannak.
Egy tisztességes tanácsadónak nem lehet érdeke, hogy ne tájékoztassa korrektül az ügyfelét, hiszen ha nem mond igazat, vagy elhallgat valamit, az úgyis kiderül. Hooszútávon meg amúgy sincs értelme
Ezért nagyon fontos szerintem, hogy csak olyannal köss üzletet, akiben maximálisan megbízol!
Had pontosítsam amit leírtál.
Ha tíz év előtt visszavásárolod a biztosításod, akkor az utolsó három évben igénybe vett adókedvezményt kell csak visszafizatned, 20% "büntető kamattal" növelve.
Nyugodtan kösd meg, mert nem változott az idén sem az adóvisszatérítés, és szerintem még jópár évig nem is fog.
A rendszeres díjakra befizetett összeg 20%-át tudod a következő évben visszaigényelni az adódból, amennyiben 3,4 millió Ft-ot nem haladja meg a bttó béred. A visszaigényelhető összeg max. 100 eFt.
Már jópár éve vagyok pénzügyi tanácsadó a Generalinál, és szerintem hosszútávon most az életbiztosítás a legjobb befektetés. Nem csak a 20% miatt! Hiszen e mellett még kamatozik is a pénzed - a legroszabb esetben is min. annyit, mintha bankban tartanád. És még számtalan előnye van, de ezeket most nem akarom felsorolni.
Ha érdekel bővebben, priviben szívesen leírom.
További ajánlott fórumok:
- Családi adókedvezmény, hogyan is működik?
- Ha egyszer csak megszűnne a HOXA.........
- Ti kötnétek a mostani válságban életbiztosítást ami megtakarítás is egyben?
- A családi adókedvezményt igénybevehetem?
- Tudja valaki hogy 4 gyerekre hogy lehet igénybevenni a családi adókedvezményt, ha a 2 kicsi júliusba született?
- Gyesen lévő édesanya igénybeveheti a családi adókedvezményt?