A kapcsolatfüggőségből, hogy lehet kigyógyulni? (beszélgetős fórum)
Szia!
Ez szerintem nem betegség, nem függőség, hanem egy lelki állapot. Ebből nem kigyógyulni kell, hanem önmagadban eldönteni, hogy TE mit szeretnél, és neked mi jó. Ne gondold, hogy racionális érv fog dönteni, mivel léteznek olyan érzések amelyeket megmagyarázni nem tudunk, de mégis az ellenkezőjét tesszük, mint amit a racionális érv diktál. Nem ítélek ezért senkit, mivel léteznek olyan érzések, amit csak TE érzel. Persze ha racionálisan tudunk gondolkodni, akkor sokkal egyszerűbb lenne. De mond a szerelemben mennyi a racionalitás? Az érzéseket, hogy mérjük, mi a mértékegysége, és hol van a határ.
Magam se tudom a választ, de azt tudom, hogy létezik, tudom, hogy magam ellen cselekszem racionális értelemben, de mégis megteszem. MIÉRT???
Nem tudom, de mégis ez történik!
Sok sikert az élethez!:-)
Már korábban is írták, hogy keress valamilyen elfoglaltságot. Egy hobbit, amit olyan szenvedéllyel űzöl, mint a kapcsolatot, ami eltereli a figyelmed. Másról is szóljon az életed, nem csak a kapcsolatról.
Láttam, hogy magányos típus vagy. A barátok jól jönnek ilyenkor. Próbálj barátkozni. Vagy nincs esetleg olyan rokon, aki melletted áll a nehéz időkben? Ha nem vagy egyedül, nehezebb bepalizni.
A beismerés már fél siker! A következő lépés, hogy keress új középpontot az életednek! A legjobb persze az lenne, ha az tenmagad lennél.
Szerintem nagyon rossz ötlet ilyen helyzetben egy másik kapcsoltba belebonyolódni.
Amúgy a pszichológus egy nagyon érett gondolat.
Ez nem hinném, hogy betegség. Gyávaság. Félsz az egyedülléttől. Attól, hogy egyedül nem vagy képes megélni.
Az embernek saját félelmeit a legnehezebb legyőzni. Neked még nem sikerült. Úgy látszik, még nem vagy eléggé megalázva... :(
*Várom.
-n
Várnom, hogy kigyógyuljak.
Ebből semmi sem lesz.
Ez nem egy betegség, hanem egy állapot, amit magadnak teremtettél és, amihez ragaszkodsz.
Le is írtad : ragaszkodsz.
Mi lenne, ha értékelnéd magad?
Milyen lenne, ha megadnád magadnak azt a figyelmet, törődést, kedvességet, szeretetet, ami mástól vársz?
Minden belőled indul ki. Amit nem vagy hajlandó magadnak megadni, azt kívülről senkitől sem fogod tudni megkapni/befogadni.
És annyira vagy fontos másnak, amennyire fontos vagy magadnak.
Én innen indulnék.
(Innen indultam ezer éve :D )
Nem szenvedek ilyenben. Csak hallomásból olvasom itt még a környezetemben sincs ilyen.
Nem értem az ilyen embereket.
Erős elhatározás. Tereld el a gondolataid!
És ne élj együtt vele!
Ha napi szinten látod, beszélsz vele, egy háztartásban élsz vele, akkor ez nem fog menni.
További ajánlott fórumok:
- Meddig lehet úgy egy kapcsolatban maradni, hogy a párunk a súlyfelesleg miatt piszkál?
- Egy kihűlt kapcsolatnak hogyan lehet véget vetni?
- Mennyire lehet tartós az a kapcsolat ahol azzal próbája magához láncolni egy nő a pasit hogy terhes lesz?
- Egy ellaposodott kapcsolatot hogyan lehet felpezsdíteni?
- Le lehet élni valakivel egy életet úgy, hogy sok, egy kapcsolathoz szükséges dolog hiányzik?
- Ha ketten igazán szeretik egymást, lehetséges, hogy egy harmadik felbukkanása érzelmileg belekavarjon a kapcsolatba?