A kakaóvajról mit tudtok mint napozószerről? (tudásbázis)
Igazi csokiillatú kakaóvajat szoktam venni az ökokuckóban, úgy működik, mint egy testápoló tömb és eszméletlen illata van. 1000 Ft körül van náluk a 10 dekás kakaóvaj tömb és nagyon sokáig elég. A gyógyszertári szerintem finomított kakaóvaj.
KÖszi a választ...ma vettem én is 10 dkg. 430,-Ft volt.
Ma teszek vele egy próbát :)
Gyógyszertárban vettem 10 dkg-os kiszerelésben. Néhány száz forint, de már nem emlékszem pontosan.
Szia!Gyógyszertárban lehet venni a kakaóvajat? Milyen a kiszerelése? Drága? Ki szeretném én is próbálni. Köszi a választ! További jó napozást!
Én már lebarnulva jöttem a Balatonra. Otthon kakaóvajjal napoztam nem a déli órákban fél-fél órákat, nem égtem le egyszer sem. Itt a Balcsin is első nap csak kakaóvajat használtam, de a nap végére rendesen éreztem, hogy égette a nap a bőrömet, ezért a következő napokban már kénytelen voltam-vagyok erősebb naptejet használni, mert önmagában ez nem véd meg sajnos.
sziasztok. keleti Pu környékén adnak valahol gyógyszertárban ?
Sziasztok! Csatlakozom, én is szeplős, fehér bőrű vagyok és nekem bevált a kakaóvaj. Én krémet csináltam belőle shea vajjal és kókuszolajjal, hogy könnyebben lehessen kenni. Imádom! :) Főleg az illatát, mert régebben vettem gyógyszertárit és az talán finomított volt, de illata semmi. Én nagyobb tömbben a Biovölgy-ből veszem. Ja, ha épp nincs használatban, akkor is bele-bele szagolok. :)
Sziasztok! A kakaóvaj nagyon fehér bőrnek is segít színt kapni? Járok minden évben nyár előtt szoliba(heti 1x 7 percre), aminek csak nagyon kicsi hatása van. Viszont nem szeretnék sűrűbben járni. Nézegettem ezt a fórumot, és sokan jót írtatok a kakaóvajról. Ezt naptejjel együtt hogyan kell használni? És szoliban próbálta már vki?
eddig kétszer feküdtem ki, de nem sok időre, csak fél órára, és tényleg hatásos :) örülök, hogy kipróbáltam.
Annyi kérdésem lenne, hogy szerintetek szoláriumba lehet használni?
:))
Jó barnulást és szép színt kívánok! :)
Köszönöm a válaszokat! :) Amint jó idő lesz megint, ki is próbálom, remélem nekem is használ egy keveset.Én is fehér, érzékeny bőrű vagyok, nem nagyon szoktam napozni, nem is bírom a meleget, meg inkább megóvom a bőröm, de néha jó lenne, ha nem világítanék a napon, mint egy vámpír:)
Sziasztok!
Régen én is használtam. Kitettem a napra és a felolvadt kakaóvajat kentem szét a bőrömön.Soha nem égtem le, másnapra szépen barnultam, pedig fehér-, és érzékeny bőrű vagyok.
Ma már nem napozok.
Bármilyen napozószert használtok, ajánlatos betartani a szakemberek ajánlását, miszerint 11 és 14 óra között ne tartózkodjunk a napon, csak annyit amennyit nagyon muszály.
Tedd bele egy tégelybe és pl. a Nap melege felolvasztja, könnyebb kenni!
Már elég régen volt...
Csak ezt kentem magamra, szép színű lett a bőr napozásnál.
Nem égtem le, de nem sültem órákig a napon!
És hogyan használtad napozáshoz? Nem kell hozzá valami kiegészítésként, ami tartalmaz fényvédőt? vagy én mondom már azt is hallottam, hogy a kakaóvaj maga tartalmaz ilyet...vagy csak simán ezt használtad napozáshoz, és nem is égtél le?
Ez érdekes...
Már sokszor vettem régen és nem por formában, hanem darabos volt.
Húsvétkor meg csak szerettem volna - több patikában és azt mondták, hogy alapanyag kb. fél éve nem adható ki :((
Régen napozásra használtam és jó volt.
Most csokit szerettem volna gyártani belőle.
Sziasztok! remélem kicsit felfrissül a fórum :) én ma vettem a gyógyszertárban kakaóvajat, porszerű állaga van tényleg, remélem meg fog olvadni a kezemben, hogy magamra tudjam kenni. Egyébként teljes védettséget nyújt a nap káros sugarai ellen vagy abszolút nem? mindenhol mást olvasok, ha kell kenek alá naptejet, csak nehogy leégjek, vagy komolyabb gond legyen. És remélem tényleg barnulok majd tőle..rám férne :) szolihoz ti használjátok?
A kakaóvajat tömbös kiszerelésben, tehát amit könnyedén lehet bőrön használni, az Ökokuckótól szoktam rendelni, csak megfogod és kened a bőrödre... de már csokit is főztem belőle!
A sárgarépa-olajról? Fényvédő szerekben használják. Magában nem tudom, hogy hatásos-e, biztosan.
Magad is elkészítheted, áztasd a reszelt sárgarépát hidegen sajtolt olajba, szerintem a dióolaj lenne a legmegfelelőbb,de jó az olíva is, vagy ami tetszik. Tedd ki a Napra, kb. egy hétre, szűrd le, és kész is a répaolaj. Tegyél bele körömvirágot is, még hatásosabb lesz!
valaki esetleg próbálta-e a répaolajat? tapasztalatok?
Igazán nincs mit. Nagyon szívesen!
Üdv.
Jomtom.hu-n tudsz rendelni.
Egy kis leírás róla:
A kakaóvaj krémszínű zsír, melyet a kakaóbab szemekből vonnak ki.
Alkalmazzák kozmetikumokban, barnítókrémekben, szappanokban és igen sokféle testápoló termékben.
A kakaóvajat a legjobb nedvesítőnek is nevezik Használják a bőr puhaságának megőrzésére,. testhőmérsékleten olvad, és azonnal felszívódik a bőrben. Magas E vitamin tartalma van.
A terhességi csíkok megakadályozására is használják.
Sziasztok! Hol lehet kapni kakaóvajat? Próbáltam gyógyszertárban, bioboltban, de ott nem lehet kapni.
Anno, a gyógyszertárban vásároltam,szép egyenletes barnaságot lehetett vele elérni.
Valaki meg tudja mondani,hogy a kakaóvaj és a kakaóvaj krém között van-e különbség?? ua. az a hatása??
Én csak kakaóvaj krémet kaptam, remélem,hogy az is segít a barnulásban?!
A választ előre is köszönöm. :)
eleve a kakaóvaj nem napozószer.
nem csodálom, hogy leégtél, mivel a kakaóvajban nincsen fényvédő.
grammra lehet venni,nálunk 1gramm=6Ft!
kb.jó hete napoztam vele a Velencei tó mellett,és az arcom szép barna lett tőle,de a testem leégett,sőt már le is hámlott tőle.régebben használtam és nem hiszem,hogy ez lett volna a tapasztalatom róla.akkor is gyógyszertárban szereztem be és most is.szóval most valahogy nem vált be egészen...
További ajánlott fórumok: