A csoda megszületése (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A csoda megszületése
Gratulálok a babához!
A pocakossághoz és a terhességhez való hozzáállásod nagyon szimpatikus. :)
Sok boldogságot Nektek
Utólag már én is tudom, hogy ez nem volt annyira egyszerű mint ahogy képzeltem :) nekem is úgy magyarázták ahogy azt AnnaésÁdám nevű kedves hozzászóló magyarázta. Klasszikus "két kesztyűs" császár.
Remélem majd a tesó úgy dönt kibújik magától időben, és őt majd meg tudom szülni :)
hű ilyet sem hallottam még,mert mindig azt mondták ha beilleszkedett nem lehet császározni,erről nem tudtam!!
Nekem is kellett az oxitocin mert zöld volt a magzatvíz és gyorsítani kellett a dolgokat,de szerencsére nálunk nem volt semmi,oxi után 3.5órára megvolt a lányom!
Sziasztok! Én május 21-én szültem második babámat. Mindkettőnél kaptam oxitocint. Nekem sajna tutira nem ment volna anélkül, mindkettőt túlhordtam, s egyáltalán nem akart a méhszáj tágulni. Az első nagyon hosszadalmas volt, 14 órán át tartott, míg a másodikat gyorsan letudtam. A spontán burokrepedéstől majdnem 8 óra telt el. Ez esetben azért kellett az oxitocin, mert a burok megrepedése után nem voltak fájásaim, s mivel a babát már nem védte semmi, a fertőzés veszélye miatt kellett a dolgon gyorsítani s még így is összeszedett vmit, a születése után antibiotikumot kellett kapnia.
Egy ismerősömet is operálták szülése közben. Neki is "beszorult" a baba a szülőcsatornába. S a dokija elmondása alapján a helyzetet úgy oldották meg, h. a császár közben felnyitott hasfalon át a méhen ejtett vágáson a dokibácsi megfogta a bébit, míg a másik kezével a baba fejecskéjét tolta vissza a csatornából. A szülőcsatorna nem túl hosszú, kb. 15 cm, úgyhogy onnan viszonylag gyorsan és egyszerűen vissza lehet tolni a babát. Legalábbis a dokibácsi ezt mondta. :) Én gratulálok Neked s a babádnak! Nagyon ügyesek voltatok mindketten! Boldogságot és egészséget mindkettőtöknek! :)
Gratulálok!Csak valamit nem értek,hogy műtöttek???
Mert ha a baba a szülőcsatornában van,főleg hogy látni a kobakját már nem lehet császározni mivel a szülőcsatornában van!????erre válaszolnál,mert kíváncsi lettem!!
a sok oxitocin zavart be. Mindig feldühít, hogy ezt a szülészek még mindig nem képesek felfogni :(
simán megszülted volna, ha nem "ugorjátok át" szinte a teljes tágulási szakot...
Ugrás a teljes írásra: A csoda megszületése
További ajánlott fórumok:
- 35.héten megszületett magzatnak milyenek az életesélyei?
- Milyen érzés, amikor legelőször adják oda kisbabát miután megszületik?
- Vérzés terhesség alatt, de egészségesen megszületett! Pozitív történetek gyüjtése
- A várva várt Csoda megszületése
- Egy kis csoda! Orsolya foganása és megszületése
- Zazababám, avagy egy igazi CSODA megszületése