7, 5 éves kisfiam nem eszik húst. Mit tegyek? (tudásbázis)
A gomba egy csodálatos dolog, de a LEGNEHEZEBBEN EMÉSZTHETŐ étel.
Tovább tart az emésztése, mint a marhahúsnak!
Nem véletlen, hogy a kisgyerekek 99%-a nem szereti a gombát. Aztán növekedve változik az ízlése és megszereti, ...ha megszereti!
Vigyázzatok a gombával, különösen gyenge gyomrú gyereknél!
Hagyd rá!
Probálkoz nála a gobával és főleg a tejtermkekekkel.
Nekem anno (ötévesen) emésztési problémáim voltak a hús evés miatt, a dokik tizenötév múlva mutaták ki az okát.
Nagyon sajnálom a sógornődet én is!
Megmondod - ha nem titok - hogy mi volt a halál oka?
:( jajj, nagyon sajnálom.
De valóban, nem lehet általánosítani..., nekem ez csak egy tapasztalat...
Kontra: Volt egy sógornőm, aki a egészségesen táplálkozott. Vegetáriánus volt, csak bio-cuccok, semmi mesterséges, tartósítószeres termék.
Karácsonykor temettük...
Egyikből se lehet általánosítani.
Ne aggódj! Kérj tanácsot szakembertől, hogy mivel pótold a húsban lévő tápanyagokat. Az öcsém gyerekei életükben nem láttak húst, mégis teljesen egészségesek, életvidámak, okosak.
Mindamellett, hogy én ezzel nem értek egyet... de ha a gyerek döntött úgy, hát legyen :)
Igen, tudom:)
Van egy kolléganőm, 10 éve vegetáriánus. Csupa élet-erő-egészség, sosem beteg, és nincs rajta egy kilo plussz sem...
Pont azért aggódom, hogy ettől ne legyen beteg.
Mondjuk időről időre kitalálják, hogy ez vagy az ( tej, gabona, kávé...) nagyon nem jó, aztán bebizonyítják, hogy milyen jó, utána megint kiderül, hogy ne együk vagy igyuk, majd hirtelen újra egészséges lesz. Szinte már követni sem lehet. Ezért lehet, hogy tényleg jobb a szervezetünkre hallgatni, a többi lehet, hogy csak üzlet. :S
Holnap megyek úgyis védőnőhöz, rákérdezek erre is.
Köszönöm a segítséget és a megértést! :)
Ez egy régi beidegződés, amit továbbadunk generációkon keresztül, hogy a hús a legfontosabb táplálék
A betegnek is húslevest viszünk, hogy meggyógyuljon és hasonlók.
Pedig ha megnézitek, hogy a felnőttkori betegségek tetemes százalékának a hús az oka,(érszűkület,//koleszterin//, köszvény, izületi problémák, és a bennük lévő mesterséges anyagok miatt a RÁK és folytathatnám!) akkor örülni kell, hogy van olyan "bölcs" kisgyerek, hogy rá sem szokik.
Lehet, hogy tényleg túlmisztifikálom a hús jelentőségét, csak picit kétségbe estem, hogy fontos tápanyagok nem jutnak a szervezetébe. :(
A többi ízlés kérdése, azt én sem erőltetem, ami nem ízlik Nekik, , de az azért nem egy egész ételcsoport.
Nem értek hozzá, de egyszer olvastam az indigó és kristálygyermekekről és ez így megmaradt bennem.
Nem tudom mit higgyek erről a dologról, sem cáfolni sem elhinni nem merem.
Vannak dolgok, amik ma még hihetetlenek és majd később igazolást nyernek.
Ilyen volt azelőtt, hogy a Föld lapos, mert ha nem az lenne, leesnénk róla!:)
Ha a gyerek - és egyre több gyerek - nem eszik húst, akkor szerintem nem szabad erőltetni, vagy becsapni.
Egyenek halat, azt elfogadják, holott az átlag gyerek meg a halat nem eszi meg.
A halban minden megvan ami a húsban, csak sokkal egészségesebb.
Mostanában különben is rengeteget olvasni, hogy a húsok milyen ártalmasak a sok hormon, antibiotikum és génkezelés eredményeként.
A virsli pedig (még a drágább is) egyenesen műanyag, vagy szemét. Olyan anyagokból készül, amit egyébként meg sem ennénk, plusz szója, amiről kiderült, hogy a nagyiparilag előállított az mind génkezelt.
A gyerekek még ösztönösek, kár erőltetni olyan dolgokat az élelmezésükben, amit elurasítanak, mert biztos okuk van rá.
De ez az én véleményem, lehet, hogy másnak más.
Én biztos örülnék, ha a gyerekem nem enne húst, hanem halat.
Ja és hozzátenném, hogy nem csak gyerekem, de három unokám is van, abból a középső nem eszik húst.
Ha ez igaz, akkor az én fiam egy fél kristály! :DDD
Őszintén szólva fölmerült bennem is valami ezoterikus dolog, de én ezekben nem nagyon hiszek. :(
De itt is több hozzászóló írta, hogy nyáriak a gyerekek, többségükben fiú, ennek lehet köze hozzá?
Olvastam, hogy a Kristálygyermek nem eszik húst.
Én ehhez nem értek, de Ti biztos tudjátok mi ez.
Egyetlen étel jutott még eszembe, amit eszik, az a bolognai tészta. A fasírtot sem. Lehet, hogy nem is tudja, hogy húsos a bolognai is?
Én is az egészségét féltem. :(
További ajánlott fórumok:
- Az én vércsoportom B Rh pos. a kisfiamé is az, volt férjemé 0, és azt mondja, hogy nem lehet az övé a gyerek, mit tegyek?
- 21 hónapos kisfiam nem akar főtt ételt enni hónapok óta! Ha tudtok segítsetek, tanácstalan vagyok, mit tegyek?
- Kisfiam tanulási nehézségekkel küzd, diszlexia diszgráphia, mit tegyek ha az iskola nem segít kellőképpen?
- 2 és fél hónapos kisfiam állandóan sír, csak akkor nem ha ölbe van.Mit tegyek?
- Már lassan 9 hónapja nem alszik a kisfiam éjszaka. Mit tegyek?
- Lázas a kisfiam. Alig eszik, és nem akar sokat inni se, félek kiszárad. Mit tegyek?