50 pluszosok a felsőoktatásban (beszélgetés)
Én 2014-ben csak németből álltam oda a fiatalok közé emelt szintű érettségit tenni, azóta tényleg változott a felvételi rendszer.
De minden tárgyat szerintem nem kell megismételni, csak ha felvételi tárgyak. A felvi-ben biztosan benne van.
Pont ma olvastam, hogy már mindenhol kérik az emelt szintű érettségit, a régi tudtommal középszintnek felel meg. Így ezt nem lehet megúszni...
Szerintem szakot az alapján keress, hogy mi érdekel, mit tudsz hasznosítani.
Gyakorlati szempont: levelező hallgatóknak is jár a diákigazolvány, amellyel a lakóhely és az egyetem között féláron utazhatnak.
A Szenior Akadémiáknál, úgy tudom, nincs utazási kedvezmény.
Itt van részletesen, de ideje jelentkezni:
Persze ha pesti a kérdező, vagy ha meg tudja oldani az utazást.
Életem óriási élménye volt diáknak lenni. :D Jobb későn, mint soha!
Szívből kívánom, hogy te is megtapasztald.
(Annak idején a húgom "miért ne?" kérdése indította el a felvételi szándékot - mert belegondoltam, és tényleg nem szólt semmi ellene, időm is volt rengeteg.)
Már miért kellene újra érettségizni? Beszámítják a régit a pontszámokba.
Nézegesd a Felvi-t, amit Bözsi néni is hozott, válassz egyetemet és szakot, neked is járnak az ingyenes félévek.
Én is 61 évesen vettem át az alapdiplomát.
Picit nem árt sietned, mert február közepe a jelentkezési határidő.
Ha nem akarsz végzettséget, akkor keress szenior kurzusokat.
- ha pesti vagy. Egy frissen nyugdíjba vonult barátnőm alig várja a kezdetét. Hasonlók más egyetemeken is vannak.
Már többeknek sikerült, rajtad múlik mennyire élsz a lehetőséggel.
Sok sikert hozzá!
Sziasztok!
Szerintetek milyen esélyem van a felsőoktatásban 50+-ként?Szeretnék továbbtanulni. Egyre több szabadidőm van és szeretném tanulással kitölteni.
További ajánlott fórumok:
- Jogos-e a hallgatók tüntetése a felsőoktatásban? Minden szakon el lehet-e érni a 4-es feletti átlagot?
- Hány órakor hirdetik ki ma a felsőoktatási ponthatárokat?
- Kinek kell szólni, hogy a felsőoktatás ingyen legyen?
- Mi az hogy alapképzésben osztatlan képzésben meghirdetett szak, meghirdetett felsőoktatási szakképzés? Miért nincs kiírva főiskola, egyetem?
- Te hogyan kezdted a felsőoktatás? Mennyi időbe telt, míg megszoktad?
- A felsőoktatásban a terhes nőknek van tandíjmentességük?