Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kinek kell szólni, hogy a felsőoktatás ingyen legyen? fórum

Kinek kell szólni, hogy a felsőoktatás ingyen legyen? (tudásbázis)

1 2 3
67. df1e1c376c (válaszként erre: 64. - Guruljka)
2020. júl. 7. 15:37
Aki bárhol golfozik, és megnézi a fizetési csekket... Ingyen? vára kifizettem másét is, mert ez a Biztosítás.
66. df1e1c376c (válaszként erre: 62. - Gabbbicica)
2020. júl. 7. 15:33
Ott már nemet mondtak.
65. Guruljka (válaszként erre: 64. - Guruljka)
2020. júl. 7. 15:31
Szóval, hogy kinek mi "jár" és "járhat", az gazdasági ügy is, és nem óhaj szerint megy.
2020. júl. 7. 14:58
Csak mondom, hogy a GYES sem istenadta tünemény, azt is "a dolgozó nép" adja össze. (És mégis, a zöm már nem is tudja, hogy csak 1967 óta létezik. Azelőtt volt a 6 hetes szülési szabadság és a bölcsöde. Mehettél vissza dolgozni, hacsak a férjed nem tudott eltartani, mert akkor maradhattál otthon, mint háztartásbeli.)
63. forrest2010 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 6. 17:32
... bakker !!! méltányosság ?!!!! nyugdíjig még begyűjthetsz jó néhány diplomát !!! / ecceri se nagyon akart dolgozni ! de fiatalon tanulni se !!! / és te fogod a hasznát látni majd annak amit megtanultál ! miért is fizesse más ?! :(
62. gabbbicica (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 6. 17:19

En is sok mindent szeretnék, de az; hogy valaki kismama vagy gyereke van, az miert jogositana fel ilyenre?

Pl en is szivesen tanulnék ingyen nyelveket, de nem gondolom, hogy ez jar nekem, pusztan azert mert gyerekeim vannak.

Amugy meg tanulmanyi osztaly, dekani hivatal az egyetemen, ahova jarsz.

2020. júl. 5. 22:06
Ha kettőt mások fizettek, miért ne járna a harmadik is ingyen, logikus... :/
60. unom (válaszként erre: 59. - L.luiselotte)
2020. júl. 5. 21:45

Megvan hozzá az esze, a pénze. Tegye nyugodtan, csak ne akarjon mindent ingyen.

Megcsinált két diplomát, ha jól értem államin, a továbbiakban elégedjen meg költségtérítésessel.

A Nobel díjat azért kétlem, nwm hiszem, hogy ilyen irányú diplomái vannak.

2020. júl. 5. 21:41

Ne bántsátok, valószinűleg jó feje van és lehet hogy Ő lesz a következő magyar Nobel-dijas

Nem bántásból írom, az tiszteletreméltó, ha valaki plusz ismeretek megszerzésére törekszik.

A csapból is a több lábon állás folyik.

58. Guruljka (válaszként erre: 54. - 0885be3643)
2020. júl. 5. 21:30
Hagenben nincs azért nagyon sok szak, de lehet találni jót.
57. Guruljka (válaszként erre: 47. - Bless the child)
2020. júl. 5. 21:14
No az enyémnek nem tartott addig, de az sem a végzés után azonnal jött.
56. papája (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 5. 20:53

Amennyiben van 2 diplomád, akkor te egy értelmes gondolkodó ember vagy.

Ez esetben érthetetlen, hogy itt teszed fel a kérdést és nem okosan utána jársz, utána nézel és megkapod a választ. Mellesleg ha jól érzem nemrég már indítottál erről fórumot. Talán nem néztek utána (mások) a megoldásnak?

Más 1 diplomának is örül, neked 2 van. Használd sikerrel, gyűjts pénzt és kezdheted a 3,4,5 diploma megszerzését.

2020. júl. 5. 18:33

Egyébként mi motivál a 3. diplomája? Az első kettő nem jött be?

Amúgy engem is érdekelne más szakterület, de az egy dolog, hogy idő és pénz, amíg megtanulom, de mivel azon a területen kezdő lennék, kB 1/3- Vál csökkenne rögtön a fizum, mert azzal kezdőnek tudnék el enni, szemben a mostani sok éves tapasztalatommal. Mindezt úgy, hogy jobban fizető terület, egy 5 év szakmai tapasztalattal 1,5 szer annyit hozna.

54. 0885be3643 (válaszként erre: 53. - 0885be3643)
2020. júl. 5. 18:23
Esetleg haageni távegyetem. Kvázi ingyenes, online, otthonról, kötetlen időben végezhető. Németül kell hozzá tudni... Sok szakja van.
2020. júl. 5. 18:21

1. Ha visszamész dolgozni, akkor nem csökken, hanem nő a fizud a gyed-del, mert munka mellett is jár. 1-1,5 éves kortól van jó bölcsi, de ha olyan volt a munkád, hogy távmunkában is végezhető, akkor heti 20-30 órát otthonról, a baba mellől is lehet dolgozni, akkor végképp nincs fizucsökkenés.

2. Sok online, olcsó tanfolyam van, ha tanulni akarsz. Pl udemy, udacity. De nyelvtanuló appok is kvázi ingyenesek.

3. Kiskapu a diákhitel, ha jár. Felveszed, a gyerek 3 éves koráig kamatmentes. Szülsz 3 gyereket, elengedik az egészet. 2 után a felét.

4. A magyar családtámigatási rendszer aránytalan. 1 gyerekre alig van támogatás, 2-re picit több, és 3 gyerekre jön a kánaán. 10 milla babahitel, ugyanennyi CSOK visszafizetés nélkül, 10 milla ingyenhitel ( nincs kamat, a tőkét vissza kell adni) 5-6 millás autóra 50% kedvezmény, diákhitel elengedés, lakáshitel csökkentés, végül adókedvezmény-és csp, ami a 2. ról a 3. gyerekre havi 100 ezerel nő. - Ez 1 gyerekre kB 23 ezer, 2-re kb 50 ezer, 3-ra 150 ezer.

2020. júl. 5. 18:11

Az, hogy szeretnéd hasznosan tölteni a baba melletti idődet, szép és jó, de ha már van két diplomád, amivel szerencsére jól is keresel, akkor neked ez a harmadik diploma nem létszükséglet, hanem a kényelmed növelésének eszköze. Épp ezért, kicsit nagynak tartom azt az elvárást részedről, hogy támogassanak. Így meg főleg, hogy meglenne a pénzed a tandíjra. Nyilván mindenki ki akarja használni, ha van lehetőség költségcsökkentésre, de te majdnem felháborodva írtad, hogy kismamaként miért nem engedik el neked a tandíjat, és szerintem ezen akadtak ki itt a hozzászólók. Mellesleg ha tudsz nyelveket, rengeteg olyan külföldi ösztöndíj-lehetőség van, amivel nem kell külföldön tanulni, maradhatsz otthon is és ki tudod fizetni belőle a tandíjat. Én legtöbbször így finanszíroztam a tanulmányaimat, amellett, hogy dolgoztam diákmunkában. Persze a pályázás macerás, kiváló korábbi tanulmányi teljesítmény, ajánlások és rengeteg papírmunka kell hozzá, de működik. Igaz, sokan inkább hagyják a fenébe, mert a pályázás macerás és hosszadalmas, egyszerűbb kisírni valamilyen ürüggyel a támogatást. Az én választott szakom sajnos nem a mai keresett szakmák közé tartozik, így nem is lehet vele olyan sokat keresni, mégis kihúztam anyagilag a PhD-ig, pedig nekem sem osztogatták az ingyen féléveket, a doktori végén már nekem is fizetnem kellett, ráadásul azért, mert az egyik prof "elfelejtette" időben beírni a jegyemet a rendszerbe, és utólag már nem tudtak csinálni semmit. Jó mi? Persze, nem az ő pénze bánta. Mellesleg én is kismama vagyok, szívesen elvégezném a meglévő PhD-m mellé a tolmácsképzőt, de még gyűjtenem kell rá. Azok után, hogy a BA-t és a mestert ingyen, a doktorit állami és egyéb ösztöndíjakkal elvégeztem, nekem égne a bőr a képemről, ha ezek után még egy újabb ingyenes képzésért verném az asztalt. És hangsúlyozom, az én szakmám még doktorival sem fizet jól. De ezt választottam, ezt szeretem csinálni, így elfogadtam, h nem fogok belőle meggazdagodni. A tolmácsképzés után javulna az anyagi helyzetem, minden jobb lenne, de ez már csak egy extra, és soha nem várnám, h ingyen adják. 12 félév jár, ennyit kap mindenki, akit költségtérítéses képzésre vesznek fel.

Ja, és én még csak gyedet sem kapok, mert a doktori után kutatói ösztöndíjjal külföldön voltam és az nem munkaviszony, így nem kapok a szülés után semmit. Pedig dolgoztam, de csak diákmunkában, ami ugye nem számít bele sem a nyugdíjba, sem egyéb biztosításba. Mégsem nyafogok...

51. igazság hol vagy? (válaszként erre: 43. - Unom)
2020. júl. 5. 17:49
Ok.Tévedtem!
2020. júl. 5. 17:28
A fórum címre reagálva, szólj OV-nak, hátha......
49. unom (válaszként erre: 48. - Bözsi néni)
2020. júl. 5. 17:24
Simán lehet. Diplomások, jól keresők közt is van aki szerint neki minden ingyen jár.
48. Bözsi néni (válaszként erre: 40. - Unom)
2020. júl. 5. 17:23

Nagyon gáz! Tuti, hogy egy diplomája sncs, nemhogy piszok jó fizetése.

Mert akkor nem rinyálna itt.

47. Bless the child (válaszként erre: 45. - Guruljka)
2020. júl. 5. 17:20
Lányom 2 éve vegzett, most ért ide a papír 😀
46. aszparagusz (válaszként erre: 41. - Igazság hol vagy?)
2020. júl. 5. 17:13
Az a csed, és csak a jövő év júliusától lép életbe.
45. Guruljka (válaszként erre: 27. - Bless the child)
2020. júl. 5. 17:11
Én is kaptam ilyet, miután elvégeztem a BA-t. Nem nagyon tudtam értelmezni, mert amikor kaptam, még 5 évem volt a nyugdíjig.
44. aszparagusz (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 5. 17:09

Örülj, hogy a 2 diplomádért nem kellett fizetned.

A fiam jelenleg az első megszerzéséért tanul úgy, hogy fizetem a költségtérítést, félévenként 300 ezret, mégsem rinyálok, hogy neki ez ingyen járna.

Mint egyetemista, már sem családi pótlék, sem adókedvezmény nem jár, tudomásul vettem.

Te jelenleg otthon van, nem dolgozol, kapod a gyed-et. Ha 2,5 szeresével csökkent a béred (bár ez nem pontos kifejezés, hiszen nem dolgozol), akkor szerencsére jól kerestél, nem okozhat gondot a tanulmányaid finanszírozása.

Az előző diplomáid megszerzésénél nem gondoltál arra, hogy azzal olyan munkát tudsz vállalni, ami a családdal nem összeegyeztethető? Akkor minek végezted?

43. unom (válaszként erre: 41. - Igazság hol vagy?)
Ha jól tudom az a Csed, nem a Gyed.
42. Guruljka (válaszként erre: 28. - Fórumnyitó (anonim))

Azért mindemellett sokféle lehetőség van, hogy babázás mellett tanulhass. Egyik sem ingyenes, de vannak eltérések.

De ha nem babázol, hanem visszamégy dolgozni és ismét jól keresel, akkor szabad a vásár.

Nem kövezlek meg, de én sem értem a nyifinyafit.

Velem is lehetne példát statuálni, hogy 62 évesen még munka mellett továbbképzem magam, de nem kívánom az ingyenes képzést. Ha nincs, hát nincs.

De mivel valós nyelvtudásom van, beiratkozhatok egy külföldi távegyetemre mesterképzésre, ingyenesen.

Pedig ezzel még csak nem is szakmán belüli lesz a mester, csak éppen meglesz. Mert megérdemlem. :D

(A Felvi.hu oldalon több külföldi távegyetemet is ajánlanak.)

2020. júl. 5. 17:07
A Gyed.összegét ha jól tudom,most emelték meg a fizetés 100%-ra. A gyed összege a fizetésedtől függ.
40. unom (válaszként erre: 39. - Bless the child)
2020. júl. 5. 17:04
Elég gáz. A jövő értelmisége...
39. Bless the child (válaszként erre: 37. - Unom)
2020. júl. 5. 17:01
Látod, hogy gond.
38. Bözsi néni (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
2020. júl. 5. 16:59

Kaprál ingyen 12 félévet!

Ha ez neked nem elég, igen kapd be!!!

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook