5 éves laptop réginek számít? (tudásbázis kérdés)
Igen, ha korrekt módon csinálod. Magyarán lemented az adatokat, beteszed a telepítőcédét, és a kérdéseknél, amikor előjön, hogy formázni a partíciót, azt is megcsinálod (nem gyorsformzás, hanem rendes formázás), majd ezek után a már formázott partícióra telepíted újra az xp-t.
Mindenképp érdemes megcsinálni, mert egyrészt az adataid előbányászhatatlannak tűnnek (ok, profi így is talán elő tud szedni valamit, de az átlag semmiképp), másrészt a gép hirtelen csuda gyorsnak fog tűnni. Én csakis így adnám el.
A használtan eladás előtt, ha újratelepítem, úgy minden eltűnik róla?
Nem akarok semmit sem rajtahagyni.
egyébként az újratelepítés valóban segíthet, eltűnik a szemét, a sok fölösleges toolbar, progam. a formázással ismét töredezettségmentes lesz a lemez. természetesen lehet kézzel is puceválni egyenként, meg keresgélni, hogy mi fut, meg milyen hibaüzenetek vannak az eseménynaplóban, de egyszerűen nem éri meg időben szerintem.
és mivel a józan embernek ugye eleve van rendszeres heti mentése ;), ezzel ugye nem kell sokat veszkődni. :) elvileg. :)
amit az újratelepítés nyilván nem old meg, az az, hogy eleve 5 évvel ezelőtti technológia van a kezedben, tehát a mai processzorokhoz képest a tied csiga, a memória kevés, a lemez kicsi, stb. én inkább eladnám ezt használtan, és vennék valami modernebbet.
Igen, én is abban gondolkozom.
Viszont én egyáltalán nem voltam képben, hogy ilyen jónak számít, hogy 5 évig bírta. És még most is használható végülis.
Minden nap, és hosszú órákat/egész napokat volt mindig használva.
Hát ezzel én is így vagyok.Nem vagyok hajlandó arra,hogy az idióta piaci versenyzők idióta versengései rángassanak.
Az én gépem 4 éves,újonnan 300ezer anno.Most minek költsek egy tök jó állapotban levő gépre ennyit,egyáltalán pár évente ennyit...Úgy érzem súlyosan madárnak akarnak nézni és bolondot csinálni belőlem.
Persze ha olyan ramaty lenne a gépem állapota,mint a topikindítóé,tuti beszereznék másikat.
mielőtt lecseréled, azért annyit próbálj meg, hogy újratelepíted az egészet, hátha rendbejön a lassúság:)) (gyorsabb nyilván nem lesz, mint újkorában, de ha már régen volt újratelepítve, akkor simán lehet, hogy a sok sz*r lassítja le, ami összegyűlt rajta a hónapok alatt)
egy órát érdemes rászánni a szabadidődből, annyit megér, még akkor is, ha végül kiderül, hogy hardver hibája van és azért lassú.
köszi a válaszokat :)
Neki is állok nézelődni, olvasgatni,informálódni.
A Lenovo tárolja az operációs rendszert, XP van rajta.
Lehet megpróbálom az újratelepítést, de az is pénzbe van, ezért érdeklődöm, hogy mi éri meg a legjobban.
Sürgősen ments adatot és utána le lehet cserélni.
De az adat mentés a legfontosabb....
meg lehet próbálni, gondolom anno normálisan működött, biztos menne most is.
de windows 7-el, vistaval véletlenül se próbálkozz:)
További ajánlott fórumok:
- 50 éves nőnél, hány partner számít soknak, kevésnek?
- Milyen laptopot válasszak 3 éves lányomnak?
- A számitógépen nincs internetkapcsolat, viszont a laptopon van.Létezik ilyen?
- Hány éves kortól vannak számítógépes játékok?
- Miért jobb a hagyományos számítógép mint a laptop?
- Azzal a dvd-vel, amivel asztali számítógépre telepítettük a Win 7-et, tudok laptopra is telepíteni, vagy ahhoz másmilyen kell?