Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Társasház fórum

Társasház (beszélgetős fórum)

22. semleges (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 11:32
Mennyibe kerülne és mi van benne?
21. globus (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
ma 10:20

Nálunk történt új radiátorok felszerelése is. Annyira elavultak ezek a régi típusúak, hiába folyik bele a víz, kicsi a felület, nem tartja a meleget. Ez nem jár együtt a költségmegosztókkal, ők felrakják a régire is.

Viszont jelentősen összeget növel. Ha hosszú távon maradtok ebben a lakásban, meggondolandó.

20. Amaunet (válaszként erre: 16. - Hansika)
ma 09:47
Ezeknek az EU forrású támogatásoknak van vissza nem térítendő része is és kamattámogatása is.
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Globus)
tegnap 17:54
Egyenlőre nem, tudom, hogy az újabb költség, de akkor legalább mindenki annyit fizetne, amennyire "meleget" szeret :D
18. globus (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:11
Költségmegosztók felszerelése további extra kiadás, erről volt szó?
tegnap 17:06
Köszönöm a válaszokat. A nem mért fűtésen azt értettem, hogy nincsenek költségmegosztók, légköbméter arányosan számolják el. Egyenlőre csak szavazásra küldték ki az anyagot, csak sok ember nem gondolja végig, mit jelent 5 évre hitelt felvenni.
16. Hansika (válaszként erre: 12. - Amaunet)
tegnap 10:39

Ingyen penz nem letezik...

az csak maszlag annak aki ezt beveszi.

15. Hansika (válaszként erre: 14. - Apeeng)
tegnap 10:38

pontosan igy gondolom en is.

De Hitelt, bankikölcsönt semmire sem szabad felvenni.

14. apeeng
tegnapelőtt 23:18

Az biztos, hogy igencsak megéri az épület szigetelése.(szakszerűen elkészítve, nem gányolva hőhidaklal).

már nem is a hideg, inkább a nyári meleg ellen védekezünk.

olyan, hogy a fűtés nem volt mérve, hogy létezik? Mi lesz a bázis?

a saját példám igazolja, hogy nagyon megéri a profi hőszigetelés(nyílászárókkal együtt).

a saját házam saját zsebből lett szigetelve, semmihez nem vettem fel kölcsönt...azóta kiváló az egyenletes hőmérséklet a lakásban.

túl nagy kölcsönt nem szabad felvenni, több árajánlatot is lell kérni.

13. _Berry_ (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 21:53
Tiltakozzon a többség és akkor nem lesztek belehajszolva a hitelbe. Többiek mit akarnak?
12. Amaunet (válaszként erre: 11. - Levarosbukta)
tegnapelőtt 20:32

Nézd, magánszemélyként én sem élnék semmilyen hitellel , ha felújítanék, mert inkább megtakarítok.

De vannak emberek, társasházak akik az ingyen pénzért vállalják azt a kényelmetlenséget, hogy sokat kell adminisztrálni. Számlákat, igazolásokat, stb. benyújtani. Eleve tervezni

No, de ez a mi beszélgetésünk nem ad választ a fi. kérdésére és eltereljük a témát.

11. levarosbukta (válaszként erre: 10. - Amaunet)
tegnapelőtt 20:21
Ennek csak egyetlen egy baja van, hogy ez is csak hitel. Ráadásul a vissza nem térítendő része meg lutri, adják vagy nem adják. Leginkább nem adják. A támogatás része is lutri. Ezek mind, mind előfinanszírozású programok. Terveztesd meg, csináltasd meg, aztán majd eldöntjük hogy kapsz-e hitelt vagy vissza nem térítendő támogatást vagy sem. Ez az egyik változat. A másik, hogy mire lezárul a pályázat beadási határideje, másnapra már hire-hamva sincs a pénznek.Azt mondják betelt, elfogyott. Pedig még meg se nyitották a pénzcsapot.
tegnapelőtt 20:08

Úgy tudom az Otthonfelújítási Programban társasházak is pályázhatnak és régiótól, a régióban élők átlagos jövedelmétől függően bizonyos arányban ezek vissza nem térítendő hitelek is lehetnek.

[link]

9. levarosbukta (válaszként erre: 8. - Amaunet)
tegnapelőtt 20:03
Jó neked! :) Én már olyannal is találkoztam, hogy az összejött pénzt visszaosztották, meg nem képeztek alapot. Aztán amikor javasoltam, hogy legyen majdnem elvágták a torkomat :) :) :)
8. Amaunet (válaszként erre: 4. - Levarosbukta)
tegnapelőtt 19:55

Bocsánat! Kevertem a felújítási alappal. Ami szintén nem kötelező, de nagyon ajánlott. Még új építésű társasházaknál is.

Még nem találkoztam társasházzal, ahol ezt az alapot ne képezték volna.

7. Regin_a (válaszként erre: 5. - Levarosbukta)
tegnapelőtt 19:35
Igen, lehet!
6. Hansika (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 19:32

a szigeteles, a nyiläszärok csereje szerintem nagyon sokat jelent a fütesnel.

tegnap jöttem a nem lakott videki häzamba 6-7 honap utän, bekapcsoltam a klimät es ripssz ropssz 25 C van mindenhol.

5. levarosbukta (válaszként erre: 3. - Regin_a)
tegnapelőtt 19:28
50 % +1 szavazat
4. levarosbukta (válaszként erre: 2. - Amaunet)
tegnapelőtt 19:28
Nem kötelező a megtakaritás, de jó ha van. 40-50 milliója amibe manapság egy ház szigetelése kerül tuti egy társasháznak nincs, ezért kell a hitelfelvétel.
3. Regin_a (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 18:56

A fűtés nincs mérve,"

Nincs ingyen leves, mondták egykor.

Ha hőszigetelitek, ha napelemet raktok fel , hőszivattyú ezeknek tizen év a megtérülési idejük

Ha társasház és a többség/75%/?/ megszavazta akkor kénytelen vagy alkalmazkodni. Ha szőrösszívű a k.képviselő a lakásodra is terhelheti a be nem fizetett költséget

Hány hónapon át 24,000/hó? Sokmindentöl függ a költség, de azt állitják, közelitőleg 30ezer/m2 a hőszigetelés

2. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 18:05

A fűtés nincs mérve? Akkor mi alapján fizettek?

A szigetelés egészét hitelből gondolják megoldani?

A társasházaknak kell lenni kötelező megtakarításuknak.

Ez a két össze tényleg elég megrázó, így egymás mellé állítva, de nem elég ahhoz, hogy kívülálló véleményt mondjon. Azt a kiadott anyagot kéne hozzá átolvasnunk.

tegnapelőtt 17:30

Szeretnénk olyanoktól véleményt kérni, akiknél most végeznek, vagy nem régen végeztek épületszigetelést!

Vajon tényleg ennyire "fontos" embereket belehajszolni, hitelfelvételre? A fűtés nincs mérve, a kiadott anyag szerint ~ 1.800 Ft lenne a havi megtakarítás, ellenben a minden havi 24.000 Ft-os törlesztő részlettel szemben.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook