Társasház (beszélgetős fórum)
Nálunk történt új radiátorok felszerelése is. Annyira elavultak ezek a régi típusúak, hiába folyik bele a víz, kicsi a felület, nem tartja a meleget. Ez nem jár együtt a költségmegosztókkal, ők felrakják a régire is.
Viszont jelentősen összeget növel. Ha hosszú távon maradtok ebben a lakásban, meggondolandó.
Ingyen penz nem letezik...
az csak maszlag annak aki ezt beveszi.
pontosan igy gondolom en is.
De Hitelt, bankikölcsönt semmire sem szabad felvenni.
Az biztos, hogy igencsak megéri az épület szigetelése.(szakszerűen elkészítve, nem gányolva hőhidaklal).
már nem is a hideg, inkább a nyári meleg ellen védekezünk.
olyan, hogy a fűtés nem volt mérve, hogy létezik? Mi lesz a bázis?
a saját példám igazolja, hogy nagyon megéri a profi hőszigetelés(nyílászárókkal együtt).
a saját házam saját zsebből lett szigetelve, semmihez nem vettem fel kölcsönt...azóta kiváló az egyenletes hőmérséklet a lakásban.
túl nagy kölcsönt nem szabad felvenni, több árajánlatot is lell kérni.
Nézd, magánszemélyként én sem élnék semmilyen hitellel , ha felújítanék, mert inkább megtakarítok.
De vannak emberek, társasházak akik az ingyen pénzért vállalják azt a kényelmetlenséget, hogy sokat kell adminisztrálni. Számlákat, igazolásokat, stb. benyújtani. Eleve tervezni
No, de ez a mi beszélgetésünk nem ad választ a fi. kérdésére és eltereljük a témát.
Úgy tudom az Otthonfelújítási Programban társasházak is pályázhatnak és régiótól, a régióban élők átlagos jövedelmétől függően bizonyos arányban ezek vissza nem térítendő hitelek is lehetnek.
Bocsánat! Kevertem a felújítási alappal. Ami szintén nem kötelező, de nagyon ajánlott. Még új építésű társasházaknál is.
Még nem találkoztam társasházzal, ahol ezt az alapot ne képezték volna.
a szigeteles, a nyiläszärok csereje szerintem nagyon sokat jelent a fütesnel.
tegnap jöttem a nem lakott videki häzamba 6-7 honap utän, bekapcsoltam a klimät es ripssz ropssz 25 C van mindenhol.
A fűtés nincs mérve,"
Nincs ingyen leves, mondták egykor.
Ha hőszigetelitek, ha napelemet raktok fel , hőszivattyú ezeknek tizen év a megtérülési idejük
Ha társasház és a többség/75%/?/ megszavazta akkor kénytelen vagy alkalmazkodni. Ha szőrösszívű a k.képviselő a lakásodra is terhelheti a be nem fizetett költséget
Hány hónapon át 24,000/hó? Sokmindentöl függ a költség, de azt állitják, közelitőleg 30ezer/m2 a hőszigetelés
A fűtés nincs mérve? Akkor mi alapján fizettek?
A szigetelés egészét hitelből gondolják megoldani?
A társasházaknak kell lenni kötelező megtakarításuknak.
Ez a két össze tényleg elég megrázó, így egymás mellé állítva, de nem elég ahhoz, hogy kívülálló véleményt mondjon. Azt a kiadott anyagot kéne hozzá átolvasnunk.
Szeretnénk olyanoktól véleményt kérni, akiknél most végeznek, vagy nem régen végeztek épületszigetelést!
Vajon tényleg ennyire "fontos" embereket belehajszolni, hitelfelvételre? A fűtés nincs mérve, a kiadott anyag szerint ~ 1.800 Ft lenne a havi megtakarítás, ellenben a minden havi 24.000 Ft-os törlesztő részlettel szemben.
További ajánlott fórumok:
- Zajongás(gyermekek által) egy társasházban
- Akik társasházban laknak és zenészek
- Mit tennétek, ha a társasház alatt ahol laktok egy pékség lenne és nem lehet szellőztetni tőle annyira büdös?
- Ha sürgősen megoldás szükséges a társasházban, mit és hogyan lehet tenni?
- Közös udvarú társasházi lakásban lakni
- Közösképviselet, társasház kezelés