Milyen nevet adnátok egy vízvezeték-szerelő vállalkozásnak? (tudásbázis kérdés)
Supermechanik
Instalater
Gondolod, hogy nem tudom a mester szot nemetül?
46 eve elek Frankfurtban, ennyi azert mär ragadt räm.
de igazad van,megöregedtem.
nem kell hozzä forditogep, a meister szora merget vehetsz...
aham, mär ertem
de a mester szo nemetül Meister
a fordito lehet pontatlan, vagy nem tudom.
Szerintem a lényeg az, hogy hol akarod használni.
Egy cégnévnek beszédesnek kell lennie, azaz ki kell derülnie belőle, hogy a cég mivel foglalkozik.
Régen, azért adtak olyan neveket, mert a vezeték név=szakmával (általában), ha még sem, akkor is azt mondták pl., hogy kovács műhely.
Engem, egy kicsit sem érdekel, hogy a pékség kié, azaz lehet felőlem Lipóti, Szabó vagy bármi, csak derüljön ki, hogy mivel foglalkozik, mit árul.
Wassermann
(Vízöntő...nem túl jó, de semmi más nem jutott eszembe, német nyelvterületre).
En a tevedesemert ältaläban elnezest kerek...
A Hoxänäl ez nem igy van..
Csak végig kell menni Budapesten, vagy nagyobb városokban és így van. A régi cégnevek, felíratok ilyenek, vannak régi újságjaim, még az 1800- as évekből is, 1900-as évek elejéről a reklámok is ilyenekkel vannak tele.
Érdekes, már akkor a fogyókúra, a hajnövesztés, bőrfiatalítás volt a központi kérdés, na meg a házassághirdetések, és ügyvédek.
Bocsi FI. lépek, mert elviszem a fórumot.
A sikeres cégnevekhez jó marketinges kell, akit meg is kell fizetni, vagy szuper meló, hogy annak híre legyen, ha meghallják, tudják az egy igazi megbízható cég.
A cenzura erdekes egy dolog.
leteznek tulbuzgo egyenek...
Egy magyar nagyvállalkozónak van egy városban nem a végzettségének megfelelő üzlete, most nem jut eszembe a város, 2 pékségről van szó.
Kakaós csiga, pogácsa stb. Ő is Mészáros, nem a nevét használja, de jól megy a bót neki.
En a sajät nevemet adnäm cegnevnek.
A rendes nevem Meszäros, de erröl nem tehetek.
ezt miert törlik ki?