Lehet-e megbízási jogviszonyban adminisztratív munkát vállalnom úgy, hogy a gyermekek otthongondozási díj megmaradjon? (beszélgetős fórum)
Tisztelt Fórumozók!
Szeretnék érdeklődni egy lehetőséggel kapcsolatban. 22 éves vagyok, súlyosan mozgássérült. A szülőm gyermekotthongondozási díjat kap utánam, én pedig saját jogon részesülök fogyatékossági támogatásban és egészségkárosodási ellátásban. Van érettségim, ECDL bizonyítványom, pénzügyi-számviteli ügyintézői végzettségem, és jelenleg nappali tagozaton tanulok gazdálkodási és menedzsment szakon, valamint technikumi logisztikai képzésben is részt veszek.
Mivel anyukám gyermekotthongondozási díjat kap utánam, így munkaviszonyt nem létesíthetek, mert az megszakítaná ennek folyósítását. Szívesen végeznék azonban adminisztratív jellegű feladatokat (pl. nyomtatás, fénymásolás, pénzügyi ügyintézés), melyek megfelelnek a képzettségemnek.
Érdeklődnék, hogy megbízási jogviszony keretében – amely nem minősül munkaviszonynak, és így nem veszélyeztetné a gyermekotthongondozási díj folyósítását – alkalmaznának-e például egy polgármesteri hivatalban? A megbízási szerződést ugyanis a polgári törvénykönyv szabályozza, nem a munka törvénykönyve, így az anyukám támogatását nem érintené.
Kérdezném, hogy lenne-e erre lehetőségem?
Köszönöm a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Közigazgatási szakvizsga - ktv. jogviszony miatt (nem jogi)
- Valószínűleg 3 hetes terhes vagyok:) Mire figyeljek oda nagyon, hogy biztosan megmaradjon?
- Ha május elején ballagtam, akkor meddig jár a családi ill. meddig vagyok tanulói jogviszonyban?
- Nyolc órás adminisztratív irodai munkaért mennyi most kb. a várható nettó fizetés?
- Ha tavaly elmulasztottam rendezni a Tb jogviszonyomat, akkor most megbírságolnak?
- 50 év felett, 32 évnyi közalkalmazotti jogviszony után hogyan kezdjek új életet? A vicc- más miatt szünt meg a meló.