5, 5 éves fiamnak hőemelkedése van. /37, 4/. MIt adjak neki, hogy ne legyen beteg? Szombaton mennénk Hévízre. C vitamint kapott. (tudásbázis)
Éjjel nem volt semmi, most reggel megint 37,5 volt. Szereztem a patikában reggel Calcimuscot, /kis vidéki patika, itt szinte mindent kiadnak/, és a patikusnő is megerősített abban amit leírtál. Remélem nálunk is beválik.
Egyébként jókedvű, játszik.
Az kár, csak receptre adnak. De a calcium sandoz is megteszi. De ne aggódj, lehet, hogy csak találkozott vmi új vírussal és ennyivel letudja.
Azért jó, ha elviszed a dokitokhoz, mert elmondhatod, hogy elutaztok és ad receptet, hogy ha mégis kellene, ne ott kelljen rohangálni. De bízzunk benne, reggelre eltűnik az egész-ami nem ritka az ilyen piciknél.:)
De. De nem kizárt egy vírusnál a láz. Főleg kis gyereknél. Nem tudtad?
Az idézetedben semmi újat nem hoztál, csak amit már leírtam. Az nincs benne, hogy nem jár lázzal.
"A megfázás, más néven hűléses hurut, akut légzőrendszeri betegség, akut nasopharyngitis, egyszerű meghűlés, nátha, catarrhus, egy akut fertőzéses betegség, mely az orr, a torok és a tüdő nyálkahártyáját támadja. Elsősorban vírusok okozzák, de néha bakteriális fertőzés is fokozhatja. A megfázásnak nincs pontos tudományos és orvosi definíciója. "
Én nem találom sehol, hogy lázzal járna kapásból. Neked még sose folyt úgy az orrod és köhögtél, hogy nem volt lázad?
Ha van infrád és folyik az orra, piros a torka vagy köhög, akkor egy pici arbainfrázás nem árt meg.
C vitamin, meleg ruha, ágyban játszás, ha hajlandó, semmi gyógyszer, csak gyógynövényes dolgok, lehetőleg a tea is cukor nélkül (mézzel inkább, ha muszáj, hogy édes legyen), húsleves, kis vajas tört krumpli, de ha nem eszik, az se baj, nekünk a doktornéni mindig azt mondta, beteg gyereket etetni tilos - csak ha kéri. plusz kerüld a tejet. szurkolok, hogy ne legyen semmi :)
"A meghűlés általában nem jár lázzal, annak megjelenése már szövődményre utal. A viszonylag enyhe megbetegedés miatt legyengült szervezetet ugyanis ilyenkor könnyebben érik el a más betegséget előidéző kórokozók."
Ezeréves praktikák vannak, mint a C vitamin, a meleg tea, és a helyi meleg, pl. infralámpa. Ezek a felszaporodott kórokozókon már kevésbé segítenek. Szerintem az a kérdés, feljebb megy-e az a láz, és ha igen, akkor orvos, ha nem, akkor meg csak a szokásos dolgok, amiket írtam. De szerintem ezek alkalmazása marhára nem recept arra, hogy a gyerek "ne legyen beteg".
Egy hőemelkedés miatt legtöbben nem rohanunk orvoshoz. Nyilván ő is elviszi, ha komolyabb gond lesz. A kérdés arra irányul, hogy előzhető meg, hogy ebből ne legyen komolyabb nátha. Erre pedig biztos többeknek van kipróbált praktikája. Nekem pl van gyerekorvos a családban és amit írtam, azt ő javasolta kezdődő meghűlés esetén. Akkor még vissza lehet-olykor-fordítani.
Szóval nem az orvost akarta kikerülni szerintem. (egyértelműen.)
kivi!
ha szereti, mert ez a legjobb C vitamin helyett is, nagy a Cö vitamin tartalma és nálunk még eddig bevált :)
sok folyadék, tea, és ha feljebb megy, csak akkor orvos.
egyébként majd elviszed Hévízen orvoshoz, csak vidd el a TAJ kártyáját feltétlenül.
Nem kell azonnal antibiotikummal kezdeni, ez nem tesz jót, inkább kérj a gyógyszerésztől valamit, ami nem tartalmaz csak gyógynövényeket :), esetleg homeopátiás szer.
A láz csillapításával (ez mondjuk még nem is láz) nem szünteted meg az okot, hogy valami kórokozó került a szervezetébe.
Hogy miféle és milyen súlyos, milyen gyógyszerrel lehet kezelni, azt orvos tudja megállapítani és nem mi itt a neten. Lehet mindenféle patikában recept nélkül kapható cuccokkal tömni a gyerekt, de ha antibiotikumra van szükség a kórokozó legyőzéséhez, azt csak az orvos tudja felírni.
A hőemelkedés csak egy tünet, és mi nem vagyunk orvosok.
További ajánlott fórumok:
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Kisfiamnak vírusos torokgyulladása van, lázzal, hőemelkedéssel, kellemetlen szájtünetekkel. Az orvos nem írt fel semmit. Mit adjak neki?
- 2 és fél éves kisfiamnak az éjjel 39 fok volt a láza, most még hőemelkedése sincs. Járt már így valaki?
- 18 hónapos kisfiamnak milyen vitamint adhatnék, ami nem szintetikus?
- Kisfiamnak vírusos torokgyulladása van és csütörtök estétől lázaskodik. Néha hőemelkedése van de van amikor láza.
- Mitől lehet a kisfiamnak hőemelkedése, amikor egyéb más tünet nem mutatkozik?