18 hónapos kisfiamnak milyen vitamint adhatnék, ami nem szintetikus? (tudásbázis)
Szia!
A szintetizált (szintetikus) azt jelenti, hogy a vegyész állította elő (a C-vitamint lehet, hogy nem szintetizálják, hanem baktériumokkal vagy gombákkal állíttatják elő, ezt nem tudom).
Amit pl. csipkebogyóból vonnak ki, az a természetes (megjegyzem, az elnevezés ennek bonyolultabb egy kicsit, de ez már jellemzően az élelmiszermérnökök témája).
..akkor Nekik furcsa ízlésük van:))) (nem bántalak Benneteket)
..de eddig egy anyuka sem tudta megetetni a gyerekével ezt az "izét"...
Bevallom, nekem sem ízlik.. de lehet, hogy csak szokás kérdése.
..csak mikor a pasi mondta, hogy kóstoljam eg stb. stb. ilyne fini, emg olyan... hát majdnem kiköptem...
Mondtam is Neki, hogy akkor talán egye Ő:)))) Nekem nem jön be. Se az íze, sem az ára:D
NEm felejtette el senki:) Csak a gyümölcs vitamintartalma ma már majdnem NULLA!
Múltkor volt a tv-ben, hogy ugyan a parika c-vitamin tartalma nagyobb mint a citromé, (ezt én nem tudtam)de ahhoz, hogy a napi c vitamin szükségletünket fedezze, közel 10kg-ot meg kellene belőle enni, napi szinten.
de ezek szintetikusak, nem?
a lekvárban meg hogy lehetne C vitamin, mikor ez még attól is lebomlik, ha a gyümölcs nem frissen szedett,hanem már pár napot állt?
természetes c vitaminból (gyümölcsből) nem tudunk egy nap a szervezet számára megfelelő mennyiséget bevinni még felnőttként se nem hogy ilyen kicsi gyermek. én ezért ajánlom a flavon lekvárt mert természetes gyümölcsök eszenciája, vitaminja, ásványi anyaga van kivonva és egy picurka kanálka elég belőle.
természetesen, emelett lehet sőt ajánlott a gyümölcs fogyasztás
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Hová tudok fordulni, hogy a kisfiamnak ne kelljen ismét első osztályban maradnia?
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Segítsetek! Hogyan segíthetnék a kisfiamnak megszokni az ovit?!
- 5 éves kisfiamnak ki akarják venni az orrmanduláját.Ha van tapasztalatotok kérlek segítsetek.Picit izgulok, hogy jól döntünk e, ha engedjük!
- Milyen vitamint adhatnék a lábadozó kutyusnak?