30 000 Ft rezsi reális 2 személyre? (tudásbázis)
ha nem vagy otthon, nem kell bekapcsolni a fűtést. illetve csak akkor érdemes, ha mondjuk 17-18 fok alá menne a hőmérséklet, mert az nem jó a lakásnak, ha nagyon kihűl. de ha alapból van 18 fok, akkor felesleges fűteni.
de ezeket mind ott lakva kell kitapasztalni, mi kényelmes, stb.
Eddig ugy nez ki, hogy koltozunk, ugyhogy majd kiderul.
Koszonom a segitseged. :)
szerintem a gázfűtés még mindig olcsóbb.
de tényleg nem szeretnék hülyeséget írni, mert nem tudom, milyen ez a lakás, mennyire hűl le alapból. a társasház, 2. emelet, szomszédok is vannak, az elsőre jónak hangzik, de így ismeretlenül ki tudja...
Emlekszem, tavaly telen karacsonyozni mentunk a szuleimhez. Latvanykonvektorral futenek, de annyira meleg volt naluk minden helyisegben, hogy atletara kellett vetkoznom, es letekerni az osszes futotestet.
Ok pedig melegitoben, puloverben, meg harisnya + nadragban voltak. :D
De sokat is fizetnek. Csaladi haz, minden oldalon udvar es kert van.
Szerencsere mi nem vagyunk fazosak.
Csak azert kerdeztem amugy, mert van egy hiper-szuper albi, gazfutessel.
Es mivel most villannyal futunk, atalanydijat fizetunk, kicsit aggaszt a dolog, mert ott fogyasztas alapjan jonne a csekk.
meg persze az sem mindegy, mennyire fűtik azt az otthont...
olvastam, h pl. Angliában nem fűtenek 22-23 fokokra, a 20-21 az általános. meg állítólag egészségesebb is.
meg kell nézni, hogy miben laknak, akik ezt állítják. mert egy ház fűtése, vagy egy nagy lakásé, ami körül nincsenek falszomszédok, lehet.
a panellakásokat most nem tudom, de ott is magasabb, az biztos.
van gáz alapdíj, az olyan havi 1000.
nekem a melegvíz is gázról megy.
ha nem fűtenénk semennyit, akkor mondjuk havi 2000-nél nem lenne több a gáz.
de azért persze fűtünk, mert 18 fok elég kevés. csak nem sokat. nem tudom most pontosan, télen mondjuk 6-8000 havonta.
nálunk 2. emelet, tégla, alul-felül, 2 oldalt szomszédok (tehát gyakorlatilag mindenhol), annyira nem újak a nyílászárók, de így fűtés nélkül is van 18-20 fok télen. déli fekvésű a lakás, így a nap is süti a nap nagy részében.
de ez egy nagy mázli, azért a legtöbb lakás nem ilyen.
Koszi a tanacsokat!
Nem koltozunk oda.
Viszont lenne meg egy kerdesem, kb. mennyi a gazszamla telen, ha 18-20 fok van a lakasban?
Ha ok 4en vannak, ti meg ketten, es meg mondjuk az eletritmus is mas (gondolok itt arra, hogy pl. Ti csak aludni jartok haza, a masik csaladban meg mondjuk mindennap fozes van, vagy valaki nxugdijas es tobbet van otthon) akkor igazsagtalan elfelezni a rezsit.
En keresnek mas lehetoseget.
Ezeleőtt 2évvel albiben mi is igy fizettük a rezsit,hogy osztottunk,felszoroztunk..nagyon sokra jött ki főleg a víz.
Almérök kellenének,azzal a valós fogyasztást fizetnétek!
Nálunk csatorna nem volt,ugy kellett 7000ft vizet fizetni 2hónapra ez kb 20 m3 viz, érdekes hogy mióta eljöttünk onnan 6-8 m3 vizet fizetünk pedig egyel többen vagyunk.
Szóval sztem kettőtökre fűtés nélkül 30000ft sok.
Faval kell futeni.
Szerintem hagyom a fenebe az egeszet.
nem tudok ennél jobbat ebben a helyzetben.
akkor vállald be a 30 000-t.
de a fűtés miatt úgyis közösködés lesz.
További ajánlott fórumok:
- Fogyás személyreszabottan
- Változatos, személyre szabható diéta
- Szerintetek, ha meg van keresztelve egy gyermek, lehet mód arra, hogy a keresztszüleit átírják más személyre?
- Tudna nekem valaki egy olyan személyre szabott diétát írni, amivel nyárig 10kg-ot letudnék fogyni?
- 8 személyre mit főzzek?
- Mennyi a reális rezsi/m2 ár?