Fogyás személyreszabottan (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Fogyás személyreszabottan
Szia!
Nem lehetne itt a topikban? Hisz bárkinek adsz tanácsot, mindenki tanulhatna belőle ezt-azt! :)
Szia FogyiTenger!
Én is szívesen venném a tanácsaidat, mert elég nehéz a sok fogyi módszer közül, amik sokszor ellentmondanak egymásnak, kiollózni azokat, amikben látok fantáziát és egészségesnek tűnnek.
Sajnos rengetegen kampányolnak a saját módszerük mellett nem kevés pénz elkérve, aztán lehet, hogy nálunk nem is működik, tesztelni meg nagyon drága a sok kispénzű embernek.
Szia FogyiTréner!
Engem is leköteleznél pár hasznos tanáccsal. :)
Sziasztok!
Orsibigyu! Nagyon ügyi vagy gratula!
Én azzal fogytam,hogy nem ettem fehér kenyeret,cukrot mellőztem/barna/ esti 15-20 perc torna,tánc /ha volt rá lehetőség/és ez havi 1-1.5kg mínusz.De őszinte vagyok a szinten tartás nehezebb,mint a lefogyás!
Szia FogyiTréner!
Szivesen venném a segítséged,a fogyókúrával kapcsolatban!
Szia!
Szeretnék lefogyni! Mi erre a legjobb megoldás?
Sziasztok.
Ha valaki eredménytelen fogyókúrával küzd, esetleg évek óta nem tud megszabadulni a felesleges kilóitól, privátban szívesen ellátom pár jó tanáccsal.
Személyi fogyókúrás tréner vagyok, de itt csak tanácsokat osztogatok, ha valakinek szüksége van rá. :)
Nagyon sok tévhit van a fogyókúrákkal kapcsolatban, legtöbben ott rontják el hogy nem a megfelelő módszert alkalmazzák. Aztán a sok siker és eredménytelenség lehangoló, így hamar feladják. A másik dolog pedig egy nem jól alkalmazott fogyókúrára akár az egészségünk is rámehet, amit nyílván senki sem szeretne.
Van itt valaki akihez lehet csatlakozni a diétázásban ? :) Együtt mégiscsak könnyebb.
Augusztus 18-án megint belevágtam a diétába, ez a harmadik kalória számolgatós nekifutás. Már sokkal jobban megy, vezetek naplót, minden nap beleírom a tapasztalataimat, és a felismeréseket.
Amikor először is belefogtam, akkor is jegyzeteltem, akkor még nem ilyen részletesen, de nagyon sokat segített így is.
Nálam az a vicces, hogy a diéta abból áll, hogy többet kell ennem. Az alapanyagcseréhez 1350 Kcal kell, és ha nem osztanám be 5 alkalomra, és minden alkalommal minimum 3 dl vizet is meg kell inni....akkor úgy lenne, hogy eddig: egész nap nem eszek semmit, majd este 8-9 körül magamba tömöm az aznapi mennyiség felét. De az először is kevés, másodszor is összevissza, nincs benne megfelelő tápérték, és arány, másrészt akkora dózis, hogy jó, hogy a szervezetem nem küldött még el a francba. :DD
Nos, 0,9 kg már le is ment. Ez a számolgatós, és Ch-fehérje-zsír arány betartós, 5 részre elosztós diéta az elején mindig sikeres nekem, hamar van eredménye.
Most kitartóbb leszek, és nem adom fel 3 hónap után, ha áll, és áll, és áll a súlyvesztés.
Glykémiás index fogalma, jelentősége. Szénhidrátok g.i. szerinti felosztása.
A százas rangsorban a glukóz 100% - ot jelent. A többi étel 0-100 között kap egy indexszámot. Ez a szám mutatja, hogy a referencia ételhez képest milyen szintre emelkedett a vércukorszint.
Ezt a számot hívjuk Glikémiás Indexnek.
A szénhidrátokat emésztés és felszívódásuk (bélből – vérbe) jutásuk sebessége és az ahhoz tartozó vércukorszint hatás alapján – legegyszerűbben 3 kategóriába soroljuk
Alacsony G.I < 55
Közepes G.I 55-70
Magas G.I > 70
Alacsony: - föld felett növő zöldségek, -hüvelyesek 30-50, félkemény tészta, - zabpehely, - müzli, - gyümölcs joghurt, -alma, meggy, citrus félék, - teljes kiőrlésű minden , -tejtermék
Közepes: - basmati rizs, - sárgadinnye, ananász, -zöldbanán, -méz, -mazsola, - pop - corn, - hamburger zsemle, - vanilia-fagyi
Magas: földben lévő gyökér zöldségek, -zacskós rizs, -fehér kenyér, -főtt burgonya, -sós és édes kekszek, -hasábburgonya, -zsemle, - gumicukor és édességek, -görögdinnye, -tejberizs, -édes italok
Izomvesztéssel csökken az alapanyagcsere felvételed amit később ha netán még el kezdessz enni , feltétlenül figyelembe kéne venni. De nem szokták . nagy hiba,.
Valamint nagyon lecsökken minden élettani folyamatod, mert a szervezet tartalékol.
Kalória megszorítás: minden 1200kcal. alatt ugyancsak az előbb említett élettani folyamata a mérvadó.
A fogyókúra tehát mozgás és helyes étrend nélkül eredményez zsírvesztést. Ja. Izom és vízveszteség után . a fogyókúrás termékek közül sem tudhatod igazán melyik a tuti , mert vagy nincs ráírva az összetevő vagy nem igaz a mi rá van írva .
Nagy probléma az összetevők melletti segédanyagok névsora, amik között szépszámmal találsz májkárosító anyagokat is . amik lefogyasztanak de örökre. A viccet félretéve nem lehet úgy méregteleníteni, ha közben a táplálék kiegészítő nyomja a májadba a mérget.
A mozgás önmagában: nem elegendő mert az étrendváltoztatás nélkül nem érhető el változás, főleg a súlycsökkenés terén nem pontosabban: 1 kg zsír elégetéséhez le kell dolgozni 7000 vagyis hétezer kcal –t. Ezért mondtam hogy maratoni.
Hétezer kcat- t lemozogni nem lehet egy nap alatt, főleg, azért mert ehhez kb. 120 km- t kéne futni .
Testtekercselések és nylon rucik: a vízvesztés, mint megbeszéltük nagyon veszélyes. A vízvesztés az nem zsírvesztés. A tekercselt test mozgás közben megnöveli a hőmérsékletet, ezáltal lesz izzadás és folyadék vesztés A folyadék vesztés az testtömeg vesztés ami tovább növeli a hőt és nem biztos hogy nem ájulsz el úgy ahogy vagy bepólyázva. Testtáji fogyás: az első testtáj ahová a szervezet hízik, az lesz az utolsó a fogyásban. Az utolsó testtáj ahova a szervezet hízik az lesz az első a fogyásban.
A szervezet nem képes testtáji fogyásra csak max. vizet veszít a tekercselés során, és jó sokba kerül .
Találtam egy nagyon jó kis leírást, bemásolom nektek. Nem tudom, mennyi fér ide.
Tévhitek a táplálkozásban és a fogyásban
Ilyenek: a gyors eredményt kínáló diéták. Tudni kell a fogyókúra olyan, mint a maratoni futás, nem lehet gyorsan elintézni, aki ezt nem hiszi és veszi figyelembe az egy hülye. Más koplalással nem lehet eredményt elérni. Az evés elkezdésekor ugyanis rögtön zsírt raktároz a szervezet, mert trigliceriddé alakul minden falat. Ugyanis a sokktól a szervezet raktároz, nehogy még egyszer ilyen helyzetbe kényszerüljön . Azontúl a zsírégetéshez, mint tudjuk szénhidrát, szükségeltetik ,mert a koenzim A, ha nem kap cho – ot akkor visszaalakul trigliceriddé, vagyis zsírrá. Tehát a koplalás során szénhidrátot veszítesz, ami 1gr. Glükóz 2.7 gr vizet köt meg. A szénhidrát kiviszi a vizet, és azután zsírt veszel fel mert a citrát kör végén nem jutsz szénhidráthoz és triglicerid raktározódik. Eredmény. Szép löttyedt test. Mert már az izmodat is lebontottad. hiszen a szervezet az izomból kényszerült glükózt előállítani .
Szia!
Szerintem a zsemlét váltsd fel teljes kiőrlésű lisztből készült pékárura. Én imádom szerencsére a reformos pékárukat, rozsos, magos, korpás kenyereket, zsemléket, stanglikat.
Fehér lisztből készültet már egyáltalán nem eszem.
Köszönöm a biztató szavakat.
Én részemről nem követek pontosan egyetlen fogyókúrás módszert, inkább a sokféléből összeollóztam, olyasmit, amiben látok fantáziát. Egy kicsit Norbis, meg követem az edd a felét, mint szoktál. Édességet egyáltalán nem, és mivel nagyon kívánós voltam időnként, ez ellen segít a Chromium Picolinate tabletta, amit reggeli után beveszek és teljesen hidegen hagy tőle az édesség. Olyannyira rendben tartja a vércukorszintemet, hogy vígan tudom tartani, az "ötször keveset enni" elvet, tehát az étvágyamat is csökkenti.
Nálam a legnehezebb persze a mozgás után, a reggeli, mert egyáltalán nem vagyok éhes, régen délután 2 körül jutott eszembe, hogy enni kéne már valamit. Ezt úgy oldom meg, hogy megeszek egy banánt reggelire, vagy más gyümölcsöt. Most görögdinnyét például.
A Femina.hu honalpon nagyon sok okosság olvasható, onnan ollóztam össze a nekem való diétás dolgokat.
Zsírégető ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket, teákat, fűszereket, vitaminokat, nyomelemeket, amit esetleg pótolni kell, vagy nem lehet túlszedni.
Szóval sokat foglalkozok a dologgal.
Jövőhéten megyek 2 hétre Törökbe és úszóhártyáig fogok lubákolni a tengerbe és jó kis aktív nyaralásban lesz részem. Nyaraláskor mindig szoktam 2 kg-ot fogyni az aktív élet miatt.
Lola szívből gratulálok a kitartásodhoz! Te 2 óriási dolgot értél el, amit kevesen mondhatják el magukról. Az egyik a cigiről való leszokás és ráadás a fogyás. Nagy vagy és legyél magadra nagyon büszke!!!
Tudod nekem a tornával való fogyás, meg az egészséges étkezés azért nem hoz eredményt, mert a szervezetem hozzászokott már az évtizedek alatt. Szóval nem tudom mit tehetnék:-(
Én októberben tettem le a cigit és rám 12 kg szaladt fel következő májusig. Ekkor kezdtem életmódváltásba és azóta 8 kg lement, de most már folytatom mindaddig, míg a teljes 40 kg feleslegemet le nem adom.
Bevallom nekem a testmozgás bevezetése az életembe volt a legnehezebb, de most minden nap ellipszis gépezek. Vettem itthonra egyet, szóval befektettem az egészségembe.
Gratulálok és nagyon tetszett a cikked.
Én május 15-én kezdtem, a tízparancsolatodnak megfelelően és le is ment rólam 8 kg idáig, de egy hete megállt a fogyásom. Persze nem adom fel és tudom, hogy meg fog indulni, mert folytatom az egészséges életmódra való áttérést.
Persze a folyadékba én beszámolom a leveseket, és a görögdinnyét is.
Éppen most vettem Rooibos méz ízű teát, most fogom kipróbálni. Remélem ízleni fog. A Femina.hu -n olvastam róla és tegnap vettem.
Erre a problémára azt olvastam, hogy lassan kell enni, és csak az evéssel törődni. Értik ezt úgy, hogy ne nézd közben a TV, ne olvass közben. És minden falat után tedd le az evőeszközt és várj egy kicsit a következő falat előtt, hogy legyen ideje az agynak felfogni, hogy jól laktál-e vagy sem.
Mert ha nem figyelünk oda az evésre és csak belapátoljuk a kaját, szinte észrevétlenül nagy mennyiséget eszünk és még mindig éhesnek érezzük magunkat.
Ari vagy, hogy válaszoltál, köszi:-)
Igazából nem a mérleg a mérvadó, hanem a ruháim, meg a centi. Egész nyáron 1 nadrágot hordtam, mert más nem ment rám és nem akartam kicserélni a ruhatáramat. A derék méretem mindig 64 cm volt, az idén 79 cm. Csípőre 2 cm rakódott, ami nem sok, de a hasam akkora, mint egy ház:-( Ez azért is borzalmas, mert 3 gyerek után is mindig lapos volt a hasam és most úgy érzem nem férek a bőrömbe és persze napi 8 órát ülni nem kényelmes, mert nyomom a gyomrom.
További ajánlott fórumok:
- 30 000 Ft rezsi reális 2 személyre?
- Változatos, személyre szabható diéta
- Szerintetek, ha meg van keresztelve egy gyermek, lehet mód arra, hogy a keresztszüleit átírják más személyre?
- Tudna nekem valaki egy olyan személyre szabott diétát írni, amivel nyárig 10kg-ot letudnék fogyni?
- 8 személyre mit főzzek?
- Mennyibe kerül egy hét nyaralás a Balatonon 2 személyre?