10 hónapos kisfiam vérszegény. Milyen ételeket ajánlotok, amiben kellő vas van? (beszélgetős fórum)
Szopik még, reggel és este; valamikor napküzben is.
Kapja a gyógyszert minden nap, belecsempészm az italába mert nem inná meg akkor sehogy sem. De jó lenne emellett az ézkezésben is pótolni. Ezért kértem a tanácsaitokat, amit köszönök is.
Add neki a gyógyszert.Nem tudsz neki akkora mennyiségű spenótot adni amennyiből fel tudna szívódni a kellő mennyiség.
Szopik még?Tápszert adsz neki?A tápikba tesznek annyi vasat hogy ne legyen hiánya.De ha üresek a vasraktárak akkor plusszba kell adni.
répa, zeller, karalábé ok, meg a máj. de a többi, hát én nem mertem adni a picimnek mikor ennyi idős volt. alma is mehet nyugodtan neki, azért már majdnem egy éves.
A kérdezőnek: orvos nem írt fel valami vitamint, vagy nem mondott semmit?? Hogy mit adj neki, mit nem?
Szia. Ezt találtam neked:
Előnyösen hat vérszegénységben a keserű, étvágygerjesztő táplálék, valamint a következő - vasban, B12-vitaminban, illetve folsavban gazdag - ételek fogyasztása:
káposzta (főleg a savanyú káposzta), sárgarépa, cékla, zeller, karalábé, hagymafélék, vízitorma, retek, alma, áfonya, eper, szőlő, szárazbab, szójabab, mogyoró, búzacsíra, dió, méz és tojás.
Külön kiemelendő a máj, főként a borjúmáj, amely bőségesen tartalmaz vasat és B12-vitamint - olyan formában, hogy képes könnyen hasznosulni a szervezetben, főleg nyersen.
További ajánlott fórumok:
- Vashiányos vérszegénység mellékhatásai?
- A vashiányos vérszegénység veszélyes-e a terhességre/babára?
- 5 éves kisfiamról kiderült, hogy vérszegény. Mit tehetek, hogy javuljon a helyzet?
- 8 hós kisfiamnak a korának megfelelő bébiételeket szűrőn is átnyomkodom, mert öklendezik a daraboktól. Más is így van vele
- A kislányom 2, 5 éves adhatok neki olyan ételeket, amiben nyers tojás van? Esetleg ehet lágy tojást már?
- Az 5 hónapos kisfiamnak az ételeket kóstolgatni milyen hőmérsékleten adjam (pl. krumpli, répa)? Szobahőmérsékleten, vagy melegítve?