8 hós kisfiamnak a korának megfelelő bébiételeket szűrőn is átnyomkodom, mert öklendezik a daraboktól. Más is így van vele (beszélgetés)
Most már jól vagyunk, köszönöm. Valószínűleg nála egyébként sok dolog a kórház miatt alakult így, azért van kicsit lemaradva pl. evés terén, mert mikor más gyerek ezeket tanulta, mi küzdöttünk.
Igazad van, hogy a szülő hozzáállása nagyon fontos, de tényleg gyerekfüggő, van, akinél semmiféle tipp sem válik be.
No ez a vizes dolog is ismerős... Az én gyerekem is csak gyümölcslét vagy instant teát iszik, de azt is alig. Ha vízzel próbálkozom, akkor inkább egész nap nem iszik. Azért adok neki inkább teát, mert talán kevesebb benne a cukor, mint a gyümölcslékben (hiába nincs benne hozzáadott cukor, tele van gyümölcscukorral), amúgy meg úgysem eszik semmi édeset vagy cukrosat, talán nem sokat ártok vele. Ártalmasabb lenne, ha egyáltalán nem inna.
Hála Istennek megeszik mindent (főzelék, joghurt, gyümölcs), csak ugye pépesítve.
Sajnos én is ilyen voltam mindig, nagyon keveset ittam.
Ez érdekes, mert az én kisfiam sem volt hajlandó megenni ezeket a darabos bébiételeket, viszont amit én főztem neki, az gond nélkül bezúzta. Egy éves korára már csak olyan ételt volt hajlandó megenni, ami pont ugy néz ki, mint a mienk, vagyis a bébiételeket, a tejpépeket már nem akarta megenni semmi pénzért.
A barátnőm kislánya lassan másfél éves, és ő még mindig ott tart, hogy nem hajlandó a gyerek rágni, csak üveges bébiételeket eszik, abból is csak az egészen piciknek valót, amiben nincsenek kis darabok. MOst már a vizet sem issza meg, inkább egész nap szomjazik, de akkor sem iszik vizet, csak az instant teát. Szóval óvatosan kell bánni ezekkel az üveges bébiételekkel. Szerintem érdemes pepecselni a főzéssel, turmixolással, nehogy az legyen a vége, hogy a gyerek nem eszik mást, csak üvegeset.
sziasztok!
igaz nekünk a lánykámmal nem volt ilyen gondunk, de ezekről a bébiételkről azt hallttam hogya cimkén feltüntetett idő nem felel meg a valóságnak.
pl.: ha a babád 6hós akko adj neki 4hósnak valót.
ugy emléxem ugy mondták azért van ez h minnél hamarabb elkezdjék adni a babáknak a szülők a bébiételt és vásároljanak.....
nyolc hónaposan az én fiam is öklendezett a darabostól (még csak két foga volt kint amúgy)
Nem emlékszem pontosan, de egyéves korában már evett darabosat.
Szerintem nyolchónaposan még teljesen normális. Nálunk nagyon nehezen szokta meg a lányom a darabos bébikaját, pár hete fogadja el igazán (nem rég múlt 1 éves).
Próbálgasd gyakran, a lényeg, hogy ne add fel. Eleinte én is azt hittem, hogy még az oviban is gond lesz majd vele, aztán csak megszokta (az átlagosnál jóval lassabban).
:D
Nem is úgy gondoltam, hogy a metszőkkel rág:D
Csak saját tapasztalatból mondtam, hogy már "rágcsálhat", ha van kint foga.
Az én fiamnak mikor kibújtam a metszőfogai már adtam az almát, a párolt répát, kiflit stb. hogy ismerkedjen darabos étellel
Szia!
Szerintem nem normális dolog. Beszélj a gyerekorvossal, védőnővel.
Ha 4 foga kint van akkor már rágcsálnia is kéne. Sajnos nálunk a családban volt olyan kisgyerek akinek majdnem 3 éves koráig pépesítették a kaját .Nagyon hosszú idő telt el amíg a gyerek megtudod enni darabos ételt:(
Igaz nála ez egy rossz beidegződés volt, de nálatok lehet hogy valamilyen nyelési gond van.
Szia!
Az én kisfiam 21 hónapos, és mindent turmixolok neki. A babakekszen kívül semmi darabosat nem fogad el, és azt is úgy eszi, hogy kis darabkákat tesz a szájába, és megvárja, míg elolvadnak. Ha bármi kis darabka étel a szájába kerül, kiköpi vagy kiöklendezi. Ez van.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek meg kell várni, hogy a baba betöltse 4. hónapot a bébiételek elkezdése elött?
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Hová tudok fordulni, hogy a kisfiamnak ne kelljen ismét első osztályban maradnia?
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Segítsetek! Hogyan segíthetnék a kisfiamnak megszokni az ovit?!
- 5 éves kisfiamnak ki akarják venni az orrmanduláját.Ha van tapasztalatotok kérlek segítsetek.Picit izgulok, hogy jól döntünk e, ha engedjük!