5 éves kisfiamról kiderült, hogy vérszegény. Mit tehetek, hogy javuljon a helyzet? (tudásbázis)
Tőkehalmáj.
Kis citrommal és vajas piritóssal.
Cékla, nyersen, fözve, salátának, stb.
céklával vigyázzni kell higitani kell aranyosan!! ha nyers! föként egy gyerköcnél;)
én gyerköcöm is az volt! de kinőtte és segitettünk helyre hozzni ezt a dolgot!
cékla de higitva, máj, soska ,spenot, és olyan vitamin apap anyagu készitmény ami jó ,egyszerü sima patikai !
Cékla, nyersen, fözve, salátának, stb. (székletétől ne ijedj meg piros lesz!)
vasfűtea csipkebogyóval kamillával kispohárba kávéskanálnyit kell áztatni, rossz az utóize, de 2 hét alatt hat!
Vagy tudok neked ajánlani, egy olyan vastartalmú kiegészítőt, amit a gyerek is szívesen bevesz és nem tartalmaz semmiféle adalékot! Növényekből készült.
Privin segíthetek bárkinek
Hali.
Iker fiaim kórós vérszegénységel születtek, kissebb szünetekkel folyamatosan szedtük mi is a Maltofert. 4-5 éves kor körül hagytam el nekik, a labor eredményük most jó. Ja és szedtünk homeopátiás készítményt is.
Köszönöm az ötleteket!
Nyilván követem a doki néni utasításait, szedi a gyógyszert, csak azért vetettem fel a kérdest, hogy mit tehetnék, hogy ne kelljen fél évig szednie......
Próbálom az étkezésébe bevinni a magas vastartalmú ételeket, remélem segíteni fog:-))))
Az étrendjén tudsz véltoztatni. A vastabletta mellett.
A növényi vas nehezen szívódik fel, érdemes az állati termékekkel együtt bevinni a szervezetbe. Pl a sóska, spenót, hússal, tojással nagyon jó.
S főleg a vörös húsokban van vas, pl sertés, marha.
Köszi mindenkinek!
Ahogy számítottam, van minden féle vélemény:-))))
Na, most aztán.......Majd alakul......
A gyógyszert persze szedi, de a kaján is változtazok egy kicsit, hátha segít!
Ha ezt nem tudod bizonyítani, akkor rágalmazás (ha ez nem egy ilyen fórum lenne, akkor ebből komoly problémáid is lehetnének).
Ezt gondolom, az alapján mondod, hogy ezt-azt hallassz erre-arra, nem?:-)
Ha a gyógyszergyári termékek (amúgy a vitaminok, a "biovitaminok" is gyógyszertárban készülnek, ennek törvényi korlátai vannak, minőségi előírások stb., amit mondjuk, egy kisiparos nem engedhet meg magának) hiányosak, miért ne lennének a bioboltosak is? Hogy ellenőrzöd? Bevizsgáltatod 100 000 Ft-ért?
Tavaly a terhességem alatt nekem is kellett volna szednem. De ehhelyett nyers gyümölcsöt ettem kilószám, és egy kicsit sem voltam vérszegény. Szerintem a mennyiség fontos, nem egy darab alma, hanem négy legalább, meg a szendvicshez egy két paradicsom.
Marhahús is jó.
Én semmi vitamint nem szedtem és négy kiló makkegészséges volt a bébi.
Neki is lehet használ.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek ha 33 honapos kisfiamrol leveszem a pelust, mennyi idő még megtanulja a napközbeni szobatisztaságot?
- Vashiányos vérszegénység mellékhatásai?
- A vashiányos vérszegénység veszélyes-e a terhességre/babára?
- Mi a legjobb verszegenyseg ellen?
- Vashiányos vérszegénység
- Nagyfokú vérszegénység, alacsony vérnyomás terhesség alatt. Kérem aki ismer olyan nőt illetve aki maga is hasonló gondokkal küzködött ...