Zsírfelszívódási zavarra mit szedtek? (tudásbázis)
Bocsi, azt hittem, már befejeződött a fórum. Én Elsősorban Mezim Forte-t szedek (nem orvosi tanácsra, magamtól jöttem rá, hogy ez a jó), ha nincs, akkor Dipankrint, ennek ugyanaz az összetétele, csak sokkal kisebb adagban. Tehát ebből többet kell szedni. Ha nagyon-nagyon rosszul vagyok, akkor a Mezimből kettőt is beveszek.
Nem teljesen ilyen, de emésztést segítő a Bilagit. Ez viszont általában hasmenést is okoz, ismertem valakit, aki ezzel fogyózott.
Manapság hányni divat. Velem az a baj, hogy én nem tudok, akkor sem, mikor jó lenne. Én még terhesen sem hánytam soha.
Aranyos vagy, köszönöm! Megírnád, melyik gyógyszert szeded amúgy?
Hamarosan elmegyek megint dokihoz és megkérdezem, hogy deríthető ki, hogy van-e ilyen zavarom.
Esetleg vérvétellel nézni egy zsírban oldódó vitamin
szintjét. Ha lehet ilyet..
Nem tudom, orvos sem vagyok, csak magamból tudok kiindulni. Nekem nagyon rossz a zsíremésztésem, mondhatni időnként semmi. Most is épp lábalok kifelé egyből. Csak egy kis adag pörkölt miatt. Engem is nézegettek már ultrahanggal, nálam sincs semmi. De én tudom, hogy a hasnyálmirigyem rakoncátlankodik, mert a férjemnek anno régen szintén gondja volt vele. (Csak ő majdnem belehalt.) Tehát oda kell figyelni!
Ha kiszűröd, hogy neked is csak a zsírral van gondod, akkor minden levest, pörköltet, egyebet le kell zsíroznod, és lehetőleg már a hús bontásánál ki kell vágni a "pacákat". A jó kis porcos, mócsingos csülöknek annyi! :(((((
Mikor kórházban voltam, például májkrémet sem ehettem. És igazuk volt, először lázadtam, aztán tényleg rájöttem, hogy ha nem is annyira mint a pörkölt, de bánt! De érdemes nagyon óvatosan próbálkozni, mert a hosszú diétás étkezés után először a férjem is pl. szalonnával próbálkozott. Ez én úgy szoktam mondani: tisztább "hús", mint a feldolgozottabb ételek. Nekem ehetőbb a kolbásznál. Na persze manapság ezeket már tényleg a gyógyszerrel eszem nagyon sokszor. (Nekem is szólhatna az intelem, hogy óvatosabban!)
Ha úgy érzed, nem ilyen jellegűek a gondjaid, akkor én is a böngészést ajánlom az orvosi oldalakon.
Amúgy meg addig jó, amíg nem látnak semmit!!!
Jó(bb) egészséget!
Most kilépek, de nyugodtan írj, ha kérdezni akarsz még valamit.
Elég alacsony a triglicerid-em. Gondoltam, talán felszívódási zavar miatt.
0.4
További ajánlott fórumok:
- Mennyi D vitaminra van szüksége a szervezetnek? Ti mennyit szedtek?
- Leendő kismamák!! Ti mennyi Folsavat szedtek?
- Akármerre nézek, étkezési zavarral küzködő nőket (főleg) látok...
- TSH 7 - Mennyi gyógyszert és milyet szedtek rá?
- Milyen vitaminokat szedtek most a nyáron?Csak zöldek s gyümölcs fogyasztással elég a bevitel?
- Étkezési zavarral hova, kihez fordulhatnék, ha senki nem segít?