Mennyi D vitaminra van szüksége a szervezetnek? Ti mennyit szedtek? (tudásbázis kérdés)
köszi
csak mert elolvastam a mellékhatásokat, hogy fölhalmozódhat, vagy meszes lerakódásokat okozhat, ilyesmik
szerintetek a napi 2000 egység D3 vitamin nem sok?
félek, nehogy túladagoljuk
babaprojekttel próbálkozó pár vagyunk, mindketten szedjük
ezt szedem
én olyan kovaföld kapszulát vettem, ami D-vitaminnal kombinált (laborban kimutatott durva D-vitamin hiányom volt, a hozzá társuló tünetekkel együtt. pld. hajhullás)
Az első 3 dobozt úgy szedtm be, ahogy az adagolásán szerepel, napi 2x1 kapszula (ez fedezi a napi D-vitamin igényt). A hajhullásom maximálisan megállt, és sokkal jobb lett a hajam szerkezete is. A továbbiakban csak napi 1 kapszulát szedek, mert a D-vitamin zsírban oldódó vitamin, ami azt is jelenti, h ha feltöltötted a szervezeted, ez a fajta vitamin sokkal nehezebben ürül ki, mint pld. a C-vitamin, ami vízben oldódó.
Labor kontrollt mostanában tervezek (3 havonta engedi az OEP), és nagyon kíváncsi vagyok, h miylen lesz most. A szemmel látható vitaminhiány jelei eltűntek, uhogy remélem most ok lesz a labor is.
De azt is írja, hogy a 60 mg csak a skorbut ellen véd.
Én se tudom egyébként, hogy mennyit kéne szedni, csak azt, hogy többet, mint 60. Így inkább semennyit sem szedek:D
Az igazságot keressük nem?
A fórumindító feltett egy kérdést.
Jelenleg 60 mg körüli a tudományosan elfogadott RDA érték.
Bulvársajtót meg nem olvasok.
Nem érthetett hozzá, hiszen őelőtte senki nem juthatott ekkora dózishoz.
A Tudomány a későbbiekben nem erősítette meg Szent-Györgyi ezen elképzelését.
További ajánlott fórumok:
- Hol kell szocpolt igényelni? (Mivel hitelt nem szeretnék rá felvenni - melyik állami szervezetet kell megkeresni?)
- Egy "elsavasodott" szervezetet, mennyi idő után lehet helyreállítani?
- Mennyi C vitamint ajánlott naponta a szervezetünkbe juttatni?
- Rengeteg a savam mivel tudnám savtalanitani a szervezetemet??
- Hány g szénhidrátot lehet egy nap enni? (Ami szükséges a szervezetnek és nem többlet!)
- Egy első osztályos gyermeknek milyen vitaminra van szüksége?