Egy első osztályos gyermeknek milyen vitaminra van szüksége? (beszélgetés)
Normál vegyes táplálkozás mellett gyermekének nincs szüksége extra vitaminokra. Az immunrendszer erösítése céljából ajánlott vagy forgalmazott szerek gyakorlatilag hatástalanok vagy ellenörizetlenek. A normál gyermek immunrendszerét nem kell erösíteni és nem is lehet. A gond a "normál "fogalmával van. A globalizált, reklámok által modulált világunkban eltorzult a normál fogalma. 2- töl 7 éves korig az átlagos infekció gyakoriság 6-7 között mozog, de még az évi 10 infekció sem jelez immunrendszeri problémát. Ezzel szemben a messze átlagon aluli "sosem beteg gyermek"-et tekintik sokan "normálnak", kívánatosnak. Ezt a képet eröltetik a médiák és a viatminokat, immunerösítö szereket forgalmazók reklámjai.
7 éves kortól a többségnél az infekciók gyakorisága jelentösen csökken.
Egyenlöre nem világos, hogy milyen szerepe van az immunrendszer fejlödésében esetleges allergiás vagy talán idösebb korban a daganatos betegségek kialakulásában az átvészelt kisgyermekkori betegségeknek. Amig ez nem tisztázott, addig meglehetösen kockázatos lenne ebbe a folyamatba beavatkozni. De szerencsére, ahogy az elején említettem a forgalomban lévö készítmények gyakorlatilag hatástalanok, így talán nem okoznak bajt... csak a pénztárcáknak. Az extra gyakran méregdrága vitaminok és immunerösítök helyett inkább vegyenek egy szép könyvet vagy mozijegyet gyermeküknek és gondoskodjanak egészséges, normál vegyes táplálkozásról!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Amúgy már a béres cseppet+ c vitamint, és az Actival Kidet próbáltuk!
Igaz a béres nem jött be neki!
Mindenben észre vette, de az Activalt szerette.
Csak azt hittem a suli miatt van olyan vitamin amitől pl. nem lenne olyan fáradt.
Ezt úgy értem, hogy még sokszor délben alszik egy fél órát, vagy pihen kicsit.
A suliba már nem lesz rá lehetősége, sajnos! :(
Sok folyadék,rostdús táplálkozás,C-vitamin.De korából adódóan is jobb immunitást várhatsz már.
A koncentráló képességet az oviban kellett,hogy fejlesszék.Sokat ront rajta a tv,a számítógépes játékok,a rendetlen szoba.A gyermekmagazinok feladatai,közös olvasgatás,beszélgetés,rendezett tanulási körülmények javítja.(saját tapasztalat)
Ne aggódj,minden rendben fog menni!:)
Szia.
Én többféle vitamint kipróbáltam.
Ami jó lett:
Multi-tabs Immuno Kid
Béres Actival kid
Én már ilyenkor elkezdem adni neki hogy kicsit "védve legyen" mire suliba megy.(idő kell mire kifejti a hatását a vitamin)
Kislányom most lesz elsős!
Szeretném ha ajánlanátok valami vitamint!
Eddig sok mindent elkapott az oviba!
Szeretném ha erősebb lenne az immunrendszere és a koncentráció készsége!
Írjátok le légyszi a tapasztalatokat!
További ajánlott fórumok:
- 3. osztályos lett a gyerekem
- Elutasitott gyermeknevelési hozzájárulás, elutasított lakásfenntartási támogatás.
- 6. osztályosok tanítási órán a Múmia c. filmet nézik a tanár beleegyezésével. Szerintetek ez normális?
- Melyik volt az a "jótanács", amit a gyermeknevelésről kaptál, és tényleg jótanácsnak hittél, míg a gyakorlat bebizonyította mekkora butaság?
- Második osztályos lányomnak a Kincskereső kisködmön a kötelező olvasmány. Reális ez?
- Mennyi D vitaminra van szüksége a szervezetnek? Ti mennyit szedtek?