Hány g szénhidrátot lehet egy nap enni? (Ami szükséges a szervezetnek és nem többlet!) (tudásbázis kérdés)
Sziasztok.
én itt mérem a napi adagom, és sikerül fogynom úgy hogy közben mindent ehetek, de mértékkel.
Semmi baj :)))) De tényleg kedves vagy, így szakember "szájából" Mindenkinek érthető!
Én is értetem már az elején, csak a Lányokkal viccelődtem egy kicsikét :))))
Köszönöm és szép napot kívánok :)
Szia, Fiti!
Ne haragudj, kicsit túl tárgyilagos volt a hozzászólásom...
Legközelebb emberibb formába öntöm:-)
A kérdés nehezen megválaszolható.
Van egy élettani szénhidrátminimum: az idegsejtek, a vörösvértestek, egyes fehérvérsejtek, a vesevelősejtek, egyes kötőszöveti sejtek csak glukózt fogyasztanak. Ez napi 100-150 g körüli (egészségeseknek).
Ugyanakkor ilyen szénhidrátbevitel mellett elég nagyfokú glukózképzés zajlik, ez jórészt a fehérjék rovására történik.
Ma úgy tartjuk, hogy az élettani minimumnál lényegesen nagyobb bevitel az optimális, jellemzően (egészségesek számára) az összes bevitt energia 50-60 %-a.
Talán ha kicsit közelebbről ismerném a kérdező problémáját, pontosabb választ tudnék adni.
Jaaa :)))))))
(mostmár befejezem a hülyéskedést mert még valakitől kikapok:D )
Üdv. Nektek és nyugodalmas jóészakát!!!
Grammokról van szó!!!
Tehát, ha 60 kg.-os vagy, akkor kb. 90 gr. szénhidrát az ideális napi adag a Részedre!
Nem én készítem, hanem édesapám. Végülis nem egy nagy wasistdas, sok-sok hagymát kockára vágva pirosra pirítasz és utána beleteszed az előtte megfőzött krumpligombócokat és utána ízlés szerint összepirítod. :))) Nagyon fini tejföllel vagy tejjel. Anyósomék ezt dödöllének hívják, de az hígabb és sütőben sütik, nem fazékban.
(Jó nehéz kaja.)
Gratulálok az emberfeletti teljesítményedhez!!!
Nagyon ügyes voltál:)
Úgy is szép Kislány voltál, de így még szebb vagy:))))
Azt hogyan készíted???
Én csak édes gombócot szoktam:)
:DDDDDDDDD
(nem volna rossz:)
Ne kötekedjetek egymással. Tudod jól, hogy g-ban értette!
:)))))))
Szóval.......... Nekem létezne, hogy 2300 kcal, 67g fehérje, 74 g zsír, 325 g szh szükséges?
Nem sok ez egy picit? persze itt nem a fogyáshoz szükséges adatok vannak, hanem ennyi szükséges egy nap 18-30 évig, középnehéz életmód mellé.
"3. killercsaj 2009-10-09 19:26
Én úgy tudom, hogy a súlyod 1, 5-2-szeresédnek megfelelő mennyiséget ehetsz maximum a hatásos fogyáshoz. (Ezt egy nagyon kedves barátnőmtől tudom. ) És nekem eddig bejött!!! :))) "
Fenti idézet Tőled :)))
Ha Én 80 kg. vagyok akkor 120 kg.-ot ehetek???
Szia!
Én úgy tudom,hogy 140grammra van pl szüksége az agynak,hogy optimálisan működni tudjon.Szerintem ez alá nem nagyon érdemes menni,habár én sem vagyok a ch híve annyira.Mindez attól is függ,hogy mennyit akarsz fogyni,meg hogy most mennyi vagy,meg hogy mennyit eszel....
További ajánlott fórumok:
- Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :)
- Csökkentett szénhidrát diétát kezdek, leszel a társam?
- Hol kell szocpolt igényelni? (Mivel hitelt nem szeretnék rá felvenni - melyik állami szervezetet kell megkeresni?)
- Egy "elsavasodott" szervezetet, mennyi idő után lehet helyreállítani?
- Napi 10-20g-ra lecsökkentett szénhidrát-bevitellel, látványos/gyors fogyás érhető el?
- Mennyi a szervezet szénhidrátszükséglete?