Mennyi a szervezet szénhidrátszükséglete? (tudásbázis)
Néha megállok és megkérdezem magamban: vajjon jól számolták-e?
20-30g (tág határ tudom,de így egyszerűbb listázni egy pár példát)
1közepes grapefruit22
1 zsemle30
1 vékonyszelet kenyér(kb)
1 kifli(25)
1 közepes burgonya
1 banán (24)
1 jégkrém(átlag)
1 perec (kb)
1 vajas pogi (kb)
50g-nyi rizs...:O
25g-nyi cornflakes
35g-nyi durumtészta
10db korpovit
3-4db hamlett
eggggész napra...:O
Minden más zsír,meg fehérje...Hát ez így nagyon-nagyon brutálisan hangzik.Szoktam röhögni,hogy zsírral fogynak,aztán meg csodálkoznak,hogy mégsem...Vajjon tényleg tudják,miről beszélnek?
Szia!
Az Atkins-diéta más eset, ott az anyagcsere megváltozik.
Sziasztok!
Tudom mindenki más és más, de én ha 20 gr-nál többet fogyasztok, akkor már nem fogyok, 30 gr felett meg már hízásnak indulok. Atkins-ezek én is, így tudok csak fogyni. Mással eddig nem ment igazán.
Szóval elég 100-150??most Almus színt vallottál:)
Köszi Atkinses csapat:)
Szia, Hasika!
A szénhidrát aránya optimálisan 50-60 %, a fehérje 15-25 (utóbbi inkább speciális esetekben, pl. fogyókúrás diéta), a maradék a zsír (de max. 30 %). Ettől kicsi el lehet térni.
Szénhidrát-szükjségletről nem szoktunk beszélni, mert az optimális bevitelt nem a minimális szükségletnek megfelelően határozzuk meg. A minimális szükséglet durván 100-150 g/nap. Ha ennyi nem jut a szervezetbe, akkor az maga is elő tudja állítani, de ez nem kívénatos.
A te esetedben amennyiben egyéb megkötés nincs: 200 g szénhidrát, 80 g fehérje, 40 g zsír (kicsit e lehet térni ettől, lehet).
Az 1500 kcal nem tudom, jó-e egyébként neked, részleteket nem írtál magadról.
8 g /kg.
Pl. ha te 60 kilós vagy akkor 480g persze ez egy edzős izomépítős fórumból van:)Visszatérve az előzőre,én már 120 tól kiesek a ketózisból.
További ajánlott fórumok:
- Egy "elsavasodott" szervezetet, mennyi idő után lehet helyreállítani?
- Mennyi D vitaminra van szüksége a szervezetnek? Ti mennyit szedtek?
- Mennyi C vitamint ajánlott naponta a szervezetünkbe juttatni?
- Kevés szénhidráton élők, diétázók! Mennyi a napi szénhidrát beviteletek?
- Hány g szénhidrátot lehet egy nap enni? (Ami szükséges a szervezetnek és nem többlet!)
- Jól írja a kalória számláló, hogy ennyi kalóriára és szénhidrát mennyiségre van szükségem?