Milyen vitaminokat szedtek most a nyáron?Csak zöldek s gyümölcs fogyasztással elég a bevitel? (tudásbázis)
Olvasd el ezt is!
Volt valami célod?
Olvastam, hogy a köröm erősítése érdekelne. Nekem eddig papírvékony körmeim voltak, teljesen könnyedén be lehetett hajlítani őket. A széle folyton szinte szétfeslett, letöredezett több rétegben. Most erős körmeim vannak és nem is töredeznek.
Így kell az ilyesmit objetktíven vizsgálni (vagyis majdnem így):
Már többet is említettem itt-ott, ahol te is megfordulsz, de nincs most kedvem "anekdotázni". Szerintem az a rengeteg ember aki pénzt költ táplálékkiegészítőkre meg van győződve annak hatásosságáról, másképp nem adna érte ki súlyos tízezreket. Az én ismerőseim nem gazdagok, filléres gondjaik vannak, ha tehetnék több táplálékkiegészítőt is vásárolnának.
Én senkit sem akarok rábeszélni, de aki azt kérdezi, hogy elég e a zöldség, gyümölcs az bizonytalan és talán ha kipróbál egy terméket, egészségére válik.
Mindenütt azt szajkózzák: megelőzés!
Nem akkor kell kapkodni, mikor már baj van. Bár ez a jellemző.
Csak emlékeztetnélek, hogy még tartozol a 15 ismerősöd történetével. :)
Kinek miben segített?
A vitaminok az enzimek, hormonok működéséhez kellenek. Ha nincs vitamin, nincs működés.
Anekdotám résztvevője pedig köszöni jól van. Többen is vannak, csak ők nem voltak annyira vacakul.
Nem csak segíti,azzal tud csak beépülni a vas.A legújjabb vaskészítmények már tartalmaznak c vitamint,folsavat és b12-es vitamint is.Ha a lemerült vasraktáramat szeretném feltölteni,akkor ez az első amit meg szoktam nézni, vagy kérdezni az orvostól,hogy tartalmazza-e ezeket amit felír.
Ha tényleg vitaminhiányos vagy akkor szedj Elevitet,60 mg vas van benne,magnézium is az összes létző vitamin és nyomelem.Nem kell foglalkozni vele,hogy terhességi vitamin,attól még lehet szedni,nekem is a bőrgyógyász javasolta és a hajamra.
Én a topikindítóhoz intézném:
Ha nincs különösebb problémád,akkor minek plusszba szedni vitamint?
Inkább káros ,mint építő...
Az már más,ha valaki kóros hajhullás,vagy pédául terhesség alatt vagy a babaprojekt előtt kezd el szedni vitaminkészítményeket.
Táplálékkiegészítőkben nincsen hatóanyag, legfeljebb tápanyag.
Ha hatóanyagról beszélünk akkor az már gyógyszer.
Ja! Amiket forgalmazni lehet itthon, csak kis mennyiségű hatóanyag van benne.
Én nem is használok ilyet.Pedig régebben még patika is forgalmazhatott sokfélét.
Kitiltották az országból, de körülöttünk meg lehet venni szinte mindenhol. Na hol a legtöbb beteg?
Csak egy picit off
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalataitok a dr. Lenkei-féle vitaminokkal kapcsolatban?
- "Le tudlak fogyasztani" - Paul McKenna új módszere
- Milyen vitaminokat szedjünk az Atkins kúra alatt?
- Miért nem tanácsos este 6 óra után gyümölcsöt fogyasztani, zöldséget viszont akár korlátlan mennyiségben is megengedett?
- A fiam nem hajlandó semmiféle gyümölcsöt/zöldséget fogyasztani, hogy oldjam meg a vitaminbevitelt?
- Fogyókúra alatt gyümölcsös jégkrémet lehet fogyasztani?