Zsidó tojás 1. recept


kb 5 tojás (de, aki nem szeretné elaprózni, mert nagy a család, készítheti egyből, akár 10-20 darabból is megnövelve a további hozzávalókat, arányosan a tojás adagjához)
1 ek kacsa vagy libazsír
1 csapott ek mustár
1 kisebb fej lila vagy vöröshagyma
só
bors
továbbá, kerülhet bele kevés pirospaprika, vagy egy csapott ek tejföl, de ezek elhagyhatóak
A Zsidó tojás 1. elkészítési módja:
A tojásokat forró vízben 15 percig főzzük, majd hideg vízben hagyjuk kihűlni. Megtisztítjuk a héjtól, a sárgáját eltávolítjuk, a fehérjét apróra vágjuk. A sárgáját összetörve kikeverjük a zsírral, mustárral és a fűszerekkel, illetve az apróra vágott hagymával. Hozzákeverjük a kockázott fehérjét és már készen is van a zsidó tojásunk.
Különböző friss vagy pirított pékárúval fogyasztjuk. Hűtőben tartjuk!
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. aug. 15. 19:46
A zsidó tojás 1. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.