Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Hasselback burgonya recept

Hasselback burgonya recept

Elkészítési idő 60 perc

A Hasselback burgonya hozzávalói:
1 burgonya
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
2 csipet só
2 tk parmezán
2 szelet vaj
reszelt sajt


A Hasselback burgonya elkészítési módja:
A burgonyát alaposan megmosom, kb 2 mm távolságra bevagdosom, hogy egyformán szétnyíljanak a szeletek. Egy kis tálban összekeverem a reszelt fokhagymát, a sót, az olajat, és a parmezánt. Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, ráhelyezem a burgonyákat, meglocsolom az olajos öntettel, majd ráteszem a vajszeleteket és 220 fokos sütőben, kb 50 perc alatt készre sütöm. Sütés közben néhányszor kiveszem és meglocsolom a tepsiben lévő zsiradékkel.

Reszelt sajttal, petrezselyem zölddel vagy snidlinggel megszórva tálaljuk.


Kategória: Köretek receptjei


A hasselback burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook