Hasselback burgonya * recept
60 perc
A Hasselback burgonya * hozzávalói:
1 burgonya
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
2 csipet só
2 tk parmezán
2 szelet vaj (laktóz mentes)
reszelt sajt
A Hasselback burgonya * elkészítési módja:
A burgonyát alaposan megmosom, kb 2 mm távolságra bevagdosom, hogy egyformán szétnyíljanak a szeletek. Egy kis tálban összekeverem a reszelt fokhagymát, a sót, az olajat, és a parmezánt. Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, ráhelyezem a burgonyákat, meglocsolom az olajos öntettel, majd ráteszem a vajszeleteket és 220 fokos sütőben, kb 50 perc alatt készre sütöm. Sütés közben néhányszor kiveszem és meglocsolom a tepsiben lévő zsiradékkel. Reszelt sajttal, petrezselyem zölddel vagy snidlinggel megszórva tálalom.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. okt. 17. 16:02
A hasselback burgonya * elkészítési módja és hozzávalói.