Zöldségragus penne virslivel recept
60 perc
A Zöldségragus penne virslivel hozzávalói:
50 dkg durum pennetészta
50 dkg virsli
10 dkg sárgarépa
10 dkg zöldborsó
10 dkg kukorica
2 ek. étolaj
1 ek. libazsír
1 nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db natúr kockasajt
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint:
patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, petrezselyemlevél, fűszerpaprika
A Zöldségragus penne virslivel elkészítési módja:
Egy közepes fazékban megdinszteltem a megtisztított és felszeletelt vöröshagymát és a vékonyra felszeletelt fokhagymát. Ezután hozzáadtam a megtisztított és apró kockára vágott sárgarépát, a zöldborsót és a kukoricát. Néhány perc pirítás után a felkockázott virslit és a fűszereket. Felöntöttem 3 dl vízzel, beletettem a kockasajtokat és tovább pároltam. Kb. 15 perc után hozzáadtam a pennét és felöntöttem annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Ezután fedő alatt kis lángon főztem tovább. Néha meg kell nézni, kevergetni és ha kell még lehet egy kevés vizet utána tölteni. Akkor kész, amikor a tészta megpuhul és felszívta az összes levet. Tálaláskor megszórtam egy kis petrezselyemlevéllel és reszelt sajttal.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. jan. 26. 15:42
A zöldségragus penne virslivel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.