Babos kacsa oldalassal recept
220 perc
A Babos kacsa oldalassal hozzávalói:
4 személyre:
fél kiló fehér bab
1 db vöröshagyma
2 szem szegfűszeg
egy csokorra való vegyes leveszöldség
10 dkg bőrös szalonna
40 dkg füstölt sertésoldalas
4 db kacsa alsócomb
4 db debreceni kolbász
2 gerezd fokhagyma
5 dkg libazsír
ízlés szerint patikasó, őrölt bors
A Babos kacsa oldalassal elkészítési módja:
A beáztatott babot annyi hideg vízbe tettem, hogy bőven ellepje, felforraltam, és fél óra múlva hozzáadtam a felszeletelt hagymát, a szegfűszeget, a nagyobb darabokra vágott bőrös szalonnát. Egy óra hosszat tovább főztem. Ekkor beletettem a kacsacombot, a sertésoldalast, a debrecenit, a felszeletelt zöldségeket és a libazsírt, hozzáadtam a fokhagymát, fűszereztem és közepes hőfokon még egy óra hosszat a tűzhelyen hagytam. A végén leszedtem a felesleges zsírt. Az egészet egy nagy tűzálló tálba raktam és még egy órára betettem a 160 fokos sütőbe, hogy alaposan összeérjen.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. jan. 11. 18:43
A babos kacsa oldalassal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.