Medvehagyma pesto recept

A Medvehagyma pesto hozzávalói:
100-150g friss medvehagyma levél
50-100g olajos mag, ami lehet dió, fenyőmag, mogyoró vagy mandula is (pirítva ajánlott)
50-80g parmezán vagy kemény sajt reszelve
1-1,5dl extra szűz, jó minőségű olívaolaj
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
Opcionális: 1 gerezd fokhagyma

A Medvehagyma pesto elkészítési módja:
A medvehagyma leveleit alaposan mosd meg hideg vízben és szárítsd meg egy tiszta konyharuha segítségével. Távolítsd el a vastag szárrészeket. Tedd a leveleket, a magokat és az olaj egyharmadát egy mixerbe és aprítsd fel! Add hozzá a maradék olajat fokozatosan, amíg a kívánt sűrűséget eléred. Ízesítsd sóval, borssal ízlésed szerint. Mi tésztára szoktuk leggyakrabban tenni, de szendvicskrémhez, egyéb ételek ízesítésére is szuper!
Ha sterilizált, jól zárható üvegekbe töltöd és öntesz egy vékony olajréteget a tetejére, akkor hűtőben akár 4 hétig is eláll!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: boldogzokni, tegnap 14:20
A medvehagyma pesto elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.