Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Krumplipogácsa olajban sütve recept

Krumplipogácsa olajban sütve recept

A Krumplipogácsa olajban sütve hozzávalói:
50 dkg krumpli
1 kávéskanál só, plusz valamennyi a főzővízbe
20 dkg liszt (= 10 púpozott evőkanál) plusz amennyit felvesz a tészta gyúrás közben
1 kávéskanál sütőpor
1 tojás
étolaj a sütéshez


Krumplipogácsa olajban sütve 1.Még 0 kép


A Krumplipogácsa olajban sütve elkészítési módja:
A kockákra vágott krumplit enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és alaposan összetörjük. Még melegen hozzákeverjük a sót és hagyjuk langyosra hűlni. (Ez azért célszerű, mert így a gyúrásnál kevesebb lisztet vesz fel a tészta.) A liszttel összekeverjük a sütőport. A langyosra hűlt krumplihoz hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Összegyúrás közben annyi lisztet adunk hozzá apránként, hogy ne ragadjon, és könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, majd nagyobb pogácsaszaggatóval (vagy üvegpohárral) kiszaggatjuk a szokásos módon. Egy alkalmas edényben olajat hevítünk, beletesszük a pogácsákat, és közepes lángon halvány barnára sütjük. Sütés közben többször megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk egyenletesen süljön. A megsült pogácsákat papírtörlőre szedjük, így nem marad rajtuk felesleges olaj.

Ha frissen nem fogy el, kínálhatjuk leves mellé ebédre; tejföllel vagy egy pohár teával vacsora is lehet ez az egyszerű, univerzális étel.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A krumplipogácsa olajban sütve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook