Zöldbabos tonhalsaláta recept
30 perc
A Zöldbabos tonhalsaláta hozzávalói:
40 dkg zöldbab
10 dkg olívabogyó
0,5 kg paradicsom
2 lilahagyma
1 zöld saláta
1 csokor petrezselyem
3 konzerv tonhal (natúr lében)
2 kk mustár
4 ek fehérborecet
6 ek olívaolaj
4 ek víz
só, bors
A Zöldbabos tonhalsaláta elkészítési módja:
A zöldbabot főzd puhára sós vízben, majd csepegtesd le. A lilahagymát karikázd fel, a paradicsomot szeleteld fel, a zöldsalátát tépkedd apró darabokra. A paradicsomot, lilahagymát, salátát, olívabogyót, zöldbabot tedd egy nagyobb tálba, add hozzá a lecsöpögtetett tonhalat is. Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a mustárt, a vizet, a fehérborecetet, az apróra vágott petrezselymet, sózd-borsozd ízlés szerint, és öntsd a zöldségekre. Forgasd össze, és tálald
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. júl. 12. 12:20
A zöldbabos tonhalsaláta elkészítési módja és hozzávalói.