Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zöldbabos rakott krumpli recept

Zöldbabos rakott krumpli recept

A Zöldbabos rakott krumpli hozzávalói:
1 kg krumpli
3 fej hagyma
1 fej fokhagyma
30 dkg zöldbab
6 db kemény főtt tojás
1 pár kolbász
20 dkg gomba
1 nyers tojás
450g tejföl
babérlevél

bors
0,5 dl olaj
zsemlemorzsa


A Zöldbabos rakott krumpli elkészítési módja:
Római tálban a legjobb csinálni. (Előtte persze beáztatom.) A zöldbabot kicsit előfőzöm babérleveles, vegetás vízben. Az olajat egyenletesen szétlocsolom az aljában, erre szórom a morzsát, majd a hajában főtt, megpucolt felkarikázott krumplit, (ezt enyhén sózom, borsozom),erre kerül a leszűrt zöldbab, majd hagymát, gombát, tojást,(ezt megint sózom)és a felkarikázott kolbászt teszem rá. Leöntöm az egészet a zúzott fokhagyma, nyers tojás és tejföl, pici só keverékével. Előmelegített sütőbe teszem, 30 percet sütöm. Ezután leveszem a tetejét és még 15 perc sütést igényel.

Ha tehetem a zöldbabot húsvéti sonkalében főzöm elő.


Kategória: Egytálételek receptjei


A zöldbabos rakott krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook