Zöldbabos rakott krumpli recept
A Zöldbabos rakott krumpli hozzávalói:1 kg krumpli
3 fej hagyma
1 fej fokhagyma
30 dkg zöldbab
6 db kemény főtt tojás
1 pár kolbász
20 dkg gomba
1 nyers tojás
450g tejföl
babérlevél
só
bors
0,5 dl olaj
zsemlemorzsa
A Zöldbabos rakott krumpli elkészítési módja:
Római tálban a legjobb csinálni. (Előtte persze beáztatom.) A zöldbabot kicsit előfőzöm babérleveles, vegetás vízben. Az olajat egyenletesen szétlocsolom az aljában, erre szórom a morzsát, majd a hajában főtt, megpucolt felkarikázott krumplit, (ezt enyhén sózom, borsozom),erre kerül a leszűrt zöldbab, majd hagymát, gombát, tojást,(ezt megint sózom)és a felkarikázott kolbászt teszem rá. Leöntöm az egészet a zúzott fokhagyma, nyers tojás és tejföl, pici só keverékével. Előmelegített sütőbe teszem, 30 percet sütöm. Ezután leveszem a tetejét és még 15 perc sütést igényel.
Ha tehetem a zöldbabot húsvéti sonkalében főzöm elő.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. okt. 7. 10:47
A zöldbabos rakott krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.