Zellerkrémleves recept
45 perc
A Zellerkrémleves hozzávalói:
1 közepes zellergumó
1 nagyobb burgonya
1 közepes hagyma
1 barnarizstejszín
natúr ételízesítő (vagy alaplé)
só, tarkabors, őrölt zöld kardamom
A Zellerkrémleves elkészítési módja:
A tejszín kivételével a tisztított és feldarabolt hozzávalókat annyi vízben megfőzzük, amennyi bőven ellepi, majd hozzáöntjük a tejszínt is, és átturmixoljuk, hogy teljesen sima, krémes állagot kapjunk. Ha nincs megfelelő eszköz hagyhatjuk rusztikusan vagy átszűrjük esetleg áttörjük a szűrőn.
Apróra vágott petrezselyemzölddel díszíthetjük vagy trikolor paprikával, szintén egészen picire vágva, esetleg jól megpirított szezámmaggal.
Locsolhatunk a tetejére egy kis szezámolajat, ízesíthetjük csili olajjal.
Egészséges zöldségcsipsszel tálalom. Ragadozó típusoknak mehet hozzá kolbászcsipsz.
Mindig krumplival sűrítem a krémleveseket.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. nov. 3. 08:36
A zellerkrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.