Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott tészta gazdagon, Zsolt módra recept

Rakott tészta gazdagon, Zsolt módra recept


Elkészítési idő 100 perc

Kalória nem s
Zsírtartalom nem számít
Szénhidráttartalom nem számít

A Rakott tészta gazdagon, Zsolt módra hozzávalói:
1 zacskó fodros nagy kocka tészta
2~3 teáskanál só
20 dkg valamilyen parizer
20 dkg valamilyen sonka
5 dkg füstölt sonka
2 evőkanál zsiradék
20 dkg trapista sajt reszelve
1 pohár tejföl (450 gr)
2 kisebb burgonya
3~4 teáskanál ételízesítő (nekem a Delikát jön be!)
10 dkg zellergumó
1 közepes~nagyobb fej vöröshagyma
1 db főtt tojás
2 db nyers tojás
Fűszerek, ne vidd túlzásba, de adj neki:
- morzsolt oreganó
- fehér bors
- petrezselyem zöldje
megmutatóm neki:
- majoranna
- tárkony


Rakott tészta gazdagon, Zsolt módra 1.Rakott tészta gazdagon, Zsolt módra 2.


A Rakott tészta gazdagon, Zsolt módra elkészítési módja:
Fölteszem a vizet főni. Teszek bele két teáskanál sót és egy teáskanál ételízesítőt a vízbe, meg egy evőkanál étolajat és a zeller kb. felét. Amíg lobogóra fő, előkészítem a többit: kis lábosban fél liter víz, bele 1~2 teáskanál ételízesítő, meg a fűszerek, majd az apróra vágott, megtisztított krumpli és a maradék zellergumó és megy az egész villanyszékre! Ha fölforr - gyorsan felfog - visszaveszem ép hogy főlő státuszba és néha megkavarom. Közben beleteszem a csomag tésztát a lobogó vízbe és azonnal keverek rajt párat, ne ragadjon össze a tészta! Következő lépésben összedarabolom a felvágottakat és félreteszem őket, majd egy lábosban - én serpenyőben csinálom - a házi füstölt sonka darabjait kisütöm és sütés után kiszedem a zsírjából, mert abba most beleteszem a finom darabosra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítom. Közben persze kevergetem a két lábosom, nehogy már odakozmáljanak. Miután üvegesre pirítottam a vöröshagymát beleteszem a kisebbik edénybe, amiben a krumpli, meg a zellergumó főtt, majd kihalászom a nagyobb darab zeller darabokat a tészta főző vizéből és az is megy a kis edénybe. Hagyom annyira kihűlni, hogy simán el lehessen benne keverni a pohár tejfölt, meg a keményre főtt tojást és a 2 db tojást is és egy botmixerrel az egészet pépesítem. Amikor ez megvan, addigra már a tészta is tuti megfőtt! Leszűröm, lecsepegtetem és összeöntöm egy nagyobb keverőtálban az egészet és fakanállal óvatosan megkeverem. Amikor jónak érzem az egészet belereszelem a sajtot, megint átkeverem és jöhet a tepsi! A tepsit ki lehet zsírozni, de én jobban szeretem a sütőpapírozást, mert kevesebb szutyokkal jár! Eddigre úgyis tele van már az egész mosogató! Tehát kipapírozom a tepsit - ne kicsi tepsiben gondolkodjatok, mert nem fog elférni benn ez az adag - és először kb a felét beleöntöm és szépen eligazgatom, majd megint mehet bele a fele, és igazítás után a maradék. És most jön a lényeg! Miután minden kész, nem teszem be a sütőbe pirulni, hanem pihentetem vagy jó fél, vagy egy órát. Addig most jobb híján elmosogattam szépen. Könnyű mosogatás a saját fejlesztésű és gyártású, gyógynövényes mosogatószeremmel. Így még a mosogatás is könnyebb! Kb 1 óra múlva, 200 fokon alsó~felső sütésen, az utolsó 5~10 perc légkeverési funkció is bekapcs.

Ezt az ételt most a magam gasztronómiai élvezetem - és a kedves Hoxa tagok épülése érdekében - érdekében csináltam meg!
Egy jó tanács itt a végére:
Ha lehet, hívjatok meg egy oktatóanyag előkészítésére egy kukta fiút/vagy kuktalányt, hogy a pihentetési időszakban ne azzal a csúnya mosogatással kelljen elütni az időt!
Addig a konyhaasztal egyéb célú felhasználásában is - természetesen csak bemutató jelleggel - jótanácsokat adni.
Jó étvágyat!

Képek mennek hamarosan.
Az ételről ami elkészül lassan!


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott tészta gazdagon, zsolt módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook