Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Olasz zöldségleves recept

Olasz zöldségleves recept

Az Olasz zöldségleves hozzávalói:
2-2 szál közepes méretű sárga és fehérrépa
1 zsenge karalábé
1 kisebb zellergumó
2 nagyobb burgonya
néhány kelkáposztalevél
1 l paradicsom ivólé
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
só, törött bors
majoránna/rozmaring/bazsalikom


Az Olasz zöldségleves elkészítési módja:
A répákat, a karalábét, a zellergumót zsülienre vágjuk. Olajon kissé megpirítjuk, meghintjük liszttel, s néhány perc pirítás után felengedjük egy pohár vízzel. Felforraljuk, beleöntjük a paradicsomlevet, fűszerezzük. Pár percig forraljuk, majd hozzáadjuk a szintén zsülienre vágott burgonyát, kelkáposztalevelet és készre főzzük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az olasz zöldségleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook