Olasz zöldségleves recept
Az Olasz zöldségleves hozzávalói:2-2 szál közepes méretű sárga és fehérrépa
1 zsenge karalábé
1 kisebb zellergumó
2 nagyobb burgonya
néhány kelkáposztalevél
1 l paradicsom ivólé
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
só, törött bors
majoránna/rozmaring/bazsalikom
Az Olasz zöldségleves elkészítési módja:
A répákat, a karalábét, a zellergumót zsülienre vágjuk. Olajon kissé megpirítjuk, meghintjük liszttel, s néhány perc pirítás után felengedjük egy pohár vízzel. Felforraljuk, beleöntjük a paradicsomlevet, fűszerezzük. Pár percig forraljuk, majd hozzáadjuk a szintén zsülienre vágott burgonyát, kelkáposztalevelet és készre főzzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. júl. 7. 21:10
Az olasz zöldségleves elkészítési módja és hozzávalói.