Zabpehely- fasírt recept
A Zabpehely- fasírt hozzávalói:25 dkg zabpehely
2db zsömle
3 db tojás
fasírthoz való fűszerek, ki hogy szereti
1 db erőleveskocka
A Zabpehely- fasírt elkészítési módja:
A zabpelyhet egy tálba tesszük és a felforralt (1l ) erőlevessel leöntjük. Hagyjuk kihülni. A zabpehely megdagad és teljesen magába szívja az erőlevest. Ettől nagyon jó íze lesz! Amikor kihült, beletesszük az áztatott és kicsavart zsömléket, a tojásokat és fűszerezzük kedvünk szerint. A masszából pogácsákat, vagy rudakat formálunk, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.
Hidegen is nagyon finom, salátákkal, főzelékekkel...
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 43170327e5, 2008. szept. 13. 22:40
A zabpehely- fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.